Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуш перейшов критичний поріг з ГРВІ. Навчання у школах міста відновлюється

Переглядів: 1486

Калущина перейшла критичний рівень захворюваності на ГРВІ. Кількість хворих пішла на спад, і епідеміологи сподіваються, що наступного тижня їх буде ще менше.

Про це «Калуш «ФМ» повідомила лікар-епідеміолог Калуської міськрайонної філії Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Зінаїда Ковбаснюк.

За її словами, протягом шостого тижня, тобто з 1 по 7 лютого, було зареєстровано 1609 хворих на ГРВІ, в той час як протягом п’ятого тижня - 2014.

Серед хворих на ГРВІ було 933 дітей до 17 років, зокрема, 358 – по місту і 575 – по селу. 63% із них становили школярі: місто – 173, село – 415.

Лікар-епідеміолог також зауважила, що карантин у школах Калуша дав позитивний результат. Кількість хворих дітей тут зменшилася, а ось у селах навпаки зросла, тому вже з минулого тижня в окремих освітніх закладах району теж тимчасово призупинили навчальний процес.

Як повідомила начальник управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, відповідно до зібраної інформації, на сьогоднішній день у всіх школах міста рівень захворюваності становить 10-15%. Тому навчання з понеділка, 11 лютого, відновлюється у всіх загальноосвітніх закладах. Рішення про припинення карантину прийняла комісія комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калуської міськради на засіданні 8 лютого.

Нагадаємо, що вимушені канікули у загальноосвітніх навчальних закладах Калуша через високу захворюваність на ГРВІ і грип розпочалися ще з 23 січня. Першими на карантин пішли гімназія і перша школа, пізніше – всі інші.  

Схожі матеріали за тегами: Калуш ГРВІ спад

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: