1 січня цього року завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування. І у ІІ семестрі 2021-2022 навчального року, тобто з 17 січня, харчування школярів розпочалося за новим сезонним меню, в основу якого покладені страви із рецептурного збірника Євгена Клопотенка.
У всіх закладах меню затверджене Держпродспоживслужбою, оскільки авторське меню Клопотенка станом на 14 лютого ще не затверджене МОН та МОЗ і не готове до повноцінного використання. Однак в основу меню, яке використовується в закладах загальної середньої освіти Калуської МТГ, покладено переважну більшість страв з проєкту авторського меню, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на управління освіти Калуської міської ради.
У зв'язку із тим, що батьки не мають змоги перебувати в закладах через карантинні обмеження, з метою популяризації нового шкільного меню управління освіти ініціювало проведення кулінарного онлайн-марафону «Готуємо смачно, харчуємось корисно».
Директорів закладів, приватних підприємців, батьків просять прийняти участь у марафоні та викладати на своїх сайтах та сторінках ФБ фото нових страв з описом складу страви та технологією приготування.
«Діліться враженнями учнів та вчителів щодо смакових якостей страв, порадами медиків щодо користі споживання тих чи інших продуктів», – пропонують освітяни.
Кулінарний онлайн-марафон «Готуємо смачно, харчуємось корисно» розпочинається 15 лютого та триватиме до весняних канікул.
«Думаю, це добра справа – інформувати батьків, громадськість про особливості харчування в закладах освіти. Буде цікаво і вивчити страви, і почути відгуки», – зазначив у мережі Фейсбук Калуський міський голова Андрій Найда.
.