Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська райрада запустила процес ліквідації центру дитячої творчості і спортивної школи

Переглядів: 1474

Депутати Калуської районної ради на черговій сесії дали дозвіл на початок процесу ліквідації Калуського районного центру дитячої та юнацької творчості Калуської районної ради, що функціонує у  Голині, та Дитячо-юнацької спортивної школи Калуської районної ради, що у Сівці-Калуській.

Як пояснив керівник виконавчого апарату районної ради Сергій Твардовський, це ініціатива відділу освіти і Калуської РДА, яка пов’язана із децентралізацією. Утримувати такі заклади в той час, коли більшість сіл району відійшли до ОТГ, для району проблематично. Наразі це лише первинне рішення, щоб розпочати процес ліквідації, остаточне ж буде прийняте згодом, адже процес ліквідації триватиме не менше двох місяців.

Декотрі депутати висловили своє невдоволення такою ініціативою, оскільки йтиметься про звільнення людей.

Проте голова районної ради Віктор Гільтайчук був налаштований категорично: «Ви би все зберегли, лише б ні на що не дали грошей. Бо їх нізвідки взяти. Не може бути таких штатів в РДА, районній раді, освіті й ін. На утримання подібних закладів держава більше не виділяє коштів, а ми не заробляємо, тож потрібно попередити людей про скорочення».

При цьому він додав, що обласна рада також прийняла рішення про скорочення 9 спортивних шкіл, які фінансувалися з обласного бюджету.

Відповідно до прийнятого рішення будуть утворені ліквідаційні комісії з припинення діяльності центру дитячої та юнацької творчості і дитячо-юнацької спортивної школи, які повинні скласти передавальні акти і подати їх на затвердження райраді.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська райрада ліквідація спортшкола

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: