Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Михайло Коломиєць – журналіст і краєзнавець». У Калуші відбулася відеопрезентація про життя і творчий шлях краянина

Переглядів: 792

11 серпня у Краєзнавчому музеї Калущини відбулася відеопрезентація літературних та краєзнавчих творів й матеріалів відомого краєзнавця Калущини Михайла Коломийця (1955 – 2010), вихідця із села Копанки.

Захід під назвою «Михайло Коломиєць – журналіст і краєзнавець» організували до 65-річчя від дня народження.

Про творчий доробок митця розповідали історик Іван Тимів, поетеса й письменниця, заслужений вчитель України Оксана Тебешевська, колишній редактор газети «Дзвони Підгір’я» Ярослав Олійник.

У вступному слові Іван Тимів, старший науковий співробітник Краєзнавчого музею Калущини, наголосив на вагомості краєзнавчого доробку митця, у якому, окрім статей на різноманітну тематику, є цікаві книжкові видання «Історія Калуша та Калущини у датах, цифрах і цікавих фактах» (1996), «Просвіта Калущини: далеке і близьке» (2003), «Калущина»: фотоальбом (у співавторстві з Василем Мельником) (2004). Підсумовуючи, краєзнавець акцентував на необхідності упорядкування всієї творчої спадщини письменника й видання бібліографічного покажчика його творів. Науковець також презентував виставку краєзнавчих досліджень Михайла Коломийця, документальних матеріалів та фотографій про його життєвий і творчий шлях.

У виступах гостей прозвучали маловідомі спогади про ювіляра. Так, Оксана Тебешевська відзначила різноплановість, легкість і доступність літературних творів М. Коломийця, їх бойківський колорит і привабливість. Пані Оксана упорядкувала й видала збірку його літературних творів під назвою «Світ за моїм віком (2019), котра складається із 27 новел і оповідань, добірки поезій, публіцистики, рецензій, відгуків, спогадів, численних фотоматеріалів про життя і діяльність митця. Вона ж ініціювала встановлення й відкриття пам’ятної дошки літератору.

Ярослава Олійник наголосив на невтомній працездатності журналіста Михайла Коломийця, вимогливому ставленні до підбору матеріалів для публікації й до самих текстів. Висвітлив напрямки й тематику його журналістської діяльності.

Виставка матеріалів про життя і творчий шлях нашого краянина Михайла Коломийця діятиме два тижні.

Схожі матеріали за тегами: Михайло Коломиєць виставка трорчий доробок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: