Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Протест ціною в життя. Калушани вшанували пам’ять Героя України Олекси Гірника (ФОТО)

Переглядів: 327

22 січня у величний День Соборності України у Калуші вшанували пам’ять Героя України Олекси Гірника, який 21 січня 1978 року, напередодні 60-ї річниці Соборності України, на знак протесту проти русифікації України самоспалився на могилі Тараса Шевченка у Каневі.

Він спалахнув свічкою на Шевченковій горі, аби запалити в серцях людей вогонь палкої любові до Батьківщини, яка б здолала їхній страх і повела на боротьбу за волю. Його подвиг навіки закарбований на скрижалях української історії як взірець найвищої жертовності в ім'я України.

Представники влади та громадськість міста схилили голови та вшанували хвилиною мовчання пам'ять українського смолоскипа – Героя України Олекси Гірника.

Отець Андрій Ляхович відправив панахиду за Героєм України, інформує «Калуш ФМ».

До слова були запрошені міський голова Андрій Найда та син Олекси Гірника – Євген Гірник.

Калуський поет Богдан Сімків прочитав власний вірш, присвячений даній події, а учасники народно-інструментального гурту «Передзвін» (керівник Володимир Климентій) подарували присутнім творчий номер на слова Тараса Шевченка.

Присутні поклали квіти і лампадки до меморіальної дошки та барельєфа Героя України Олекси Гірника, який навічно став людиною-полум'ям на духовній вершині України.

Схожі матеріали за тегами: Калуш Олекса Гірник вшанування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: