Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші звільненим з місць позбавлення волі надали грошові допомоги і ліжко-місце в гуртожитку

Переглядів: 954

11 жовтня під головуванням заступника міського голови Наталії Табачук відбулось чергове засідання спостережної комісії по роботі із звільненими з місць позбавлення волі та засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

Галина Дидич, директор Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, розповіла про роботу центру із звільненими з місць позбавлення волі, умовно засудженими особами.

За період з початку 2019 року до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 9 повідомлень, про осіб, які були звільнені з місць позбавлення волі.

Також працівники центру налагодили тісну співпрацю із Державною установою «Центр пробації», за повідомленням якого фахівці із соціальної роботи здійснюють інспектування по місцю проживання засуджених без позбавлення волі осіб, складають оцінки потреб сім’ї чи особи, проводять з ними профілактичні бесіди щодо ведення здорового способу життя, недопущення повторних правопорушень та важливості відпрацювання присуджених громадських робіт чи сплати штрафів. Таких повідомлень надійшло 17.

Фахівець Калуського МРС філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Василина Боратюк поінформувала  про роботу з особами засудженими до покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. Вона повідомила, що в поточному році на обліку перебуває 38 жителів Калуша, засуджених до різного виду покарань:

- у вигляді виправних робіт – 1 особа;

- у вигляді громадських робіт – 9 осіб;

- у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 3 особи;

- звільнені особи від вибування покарань з встановленням випробувального терміну – 25 осіб.

Заступник начальника управління - начальник відділу праці, пенсійного  забезпечення та соціальних інспекторів управління соціального захисту населення міської ради Володимир Климентій, доповів, що за III квартали 2019 року двом звільненим із місць позбавлення волі надавалася одноразова грошова допомога на загальну суму 2000 грн.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Богдан Сасник повідомив, що за 9 місяців поточного року до управління житлово-комунального господарства надійшло 2 звернення щодо виділення місць для проживання звільнених з місць позбавлення волі. Одній особі надали ліжко-місце в гуртожитку. Друге звернення надійшло на початку поточного місяця, тому воно розглядається.

Адреси установ, куди можуть звернутися звільнені з місць позбавлення волі:

- Калуський міськрайонний сектор філії Державної установи «Центр пробації», м. Калуш, вул. М. Грушевського, 93 (2 поверх).

- Калуський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, вул. Пушкіна, 9а (2 поверх).

Схожі матеріали за тегами: Калуш засуджені звільнені робота супровід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: