Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуському районі понад 70 сімей розраховують на компенсацію за пошкоджені стихією будинки

Переглядів: 848

6 липня під керівництвом голови Калуської районної державної адміністрації  Жанни Табанець відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні комісії затвердили перелік сімей, у яких пошкоджені житлові будинки внаслідок стихії.

Голова райдержадміністрації Жанна Табанець наголосила на важливості цільового використання коштів, об’єктивного та відповідального ставлення до завдань з подолання наслідків стихії, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

У роботі комісії взяли участь сільські голови, які поінформували про пошкоджені стихією житлові будинки.

Як повідомила секретар Голинської сільської ради Оксана Лилак, у них комісія виявила, а сесія сільської ради затвердила 58 таких будинків. Усі вони потрапляють до 3 категорії.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.07.2020 «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року», власники цих будинків зможуть отримати по 20 тис. грн компенсації за завдані стихією збитки.

Голова Сівко-Войнилівської сільської ради Оксана Галка зазначила, що у селі Мошківці виявлено пошкоджений житловий будинок в однієї сім’ї. Ця сім’я також отримає 20 тис. грн компенсації.

Василь Лазар, сільський голова Тужилівської сільської ради, повідомив, що в селі Тужилів комісія виявила 18 житлових будинків, пошкоджених внаслідок негоди. Власники цих будинків також отримають по 20 тис. грн.

Проте, за словами сільських голів, у більшості населених пунктів району пошкоджених житлових будинків внаслідок стихії, яка тривала 22-23 червня, не було. Це, зокрема, на території Боднарівської, Завійської, Копанківської, Луківської, Пійлівської, Ріп’янської і Томашівської сільських рад.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: