Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

5 навчальних закладів Калуської ОТГ стали ліцеями, 1 – гімназією та 1 – початковою школою

Переглядів: 662

Таке рішення ухвалили на черговій сесії Калуської міської ради.
Відповідно до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» навчальні заклади, які випускатимуть дванадцятикласників, називаються ліцеями, дев’ятикласників – гімназіями, а четвертокласників – початковими школами. Назви «загальноосвітня школа І / II / III ступеня» вже немає. Гімназія може мати у своєму складі початкову школу, ліцей – і гімназію, і початкову школу. Початкова може мати у своєму складі дошкільну освіту.
Тож, відповідно до законодавства, Боднарівська, Голинська, Пійлівська, Ріп’янська школи та Тужилівський навчально-виховний комплекс стали ліцеями, оскільки у цих закладах діти здобувають повну середню освіту. Як повідомила начальниця управління освіти Ірина Люклян, станом на поточний навчальний рік найбільша кількість учнів навчається у Голинському ліцеї – 554, Боднарівському – 304 та Пійлівському – 287.
Школу в Копанках перейменували на гімназію. Цьогоріч тут здобуває освіту 147 учнів. А от школа в Довгому-Калуському стала початково школою. Тут у 4 класах навчається 29 учнів.
Крім того, мережа закладів дошкільної освіти поповнилася трьома дитячими садочками: у Голині, Боднарові та Копанках – їх загалом відвідує 183 дитини.
З нового року, відповідно до чинного законодавства, всі заклади освіти у населених пунктах Калуської ОТГ самостійно вестимуть господарську і фінансову діяльність.

Схожі матеріали за тегами: перейменування закладів Калуська ОТГ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: