Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Благодійних внесків у медзакладах Калуша не буде, але будуть офіційні платні послуги

Переглядів: 1202

Калуська міськрада на сесії, яка відбулася 27 лютого, затвердила нові редакції Статутів Калуської ЦРЛ, Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги та стоматологічної поліклініки.

Як пояснила заступник міського голови Калуша Наталія Табачук, 13 лютого міська і районна ради прийняли рішення про реєстрацію майнового комплексу Калуської ЦРЛ на праві спільної сумісної власності громад Калуського району та Калуської об’єднаної територіальної громади.

Тепер необхідно внести деякі зміни у Статут цього комунального некомерційного підприємства. Зокрема, йдеться про зміни стосовно оренди майна. Положення прописали відповідно до чинного законодавства, і тепер рішення щодо оренди приміщень до 200 кв. м прийматиме керівник, а поза 200 кв. м – власники.

Окрім того, зміна стосується надання закладом платних послуг і формування тарифів, розрахованих за відповідною методикою розрахунку медичних послуг.

Як зауважила Наталія Табачук, Національна служба здоров’я сформувала 27 пакетів послуг, які будуть для населення безкоштовними і з 1 квітня оплачуватимуться НСЗ. Але Калуська ЦРЛ надаватиме і ряд послуг, які будуть платними. До прикладу, колоноскопія для громадян до 40 років не включена в безоплатний пакет послуг, тому за такий огляд доведеться платити. А ось пацієнтам від 40 і старшим вона буде безоплатною.

Відтак з 1 квітня благодійні внески відійдуть у минуле, а всі пацієнти на рівних умовах офіційно платитимуть за послуги за встановленим тарифом, який заклади оприлюднять на своїх сайтах, наголосила заступник міського голови.

Аналогічну редакцію Статуту Калуської ЦРЛ затвердила і районна рада.

Зміни щодо тарифів також були внесені у Статути міської поліклініки та стоматполіклініки.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш медзаклади платні послуги

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: