Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Боднарівчани борються за окрему ОТГ - поїхали до голови ОДА (ФОТО)

Переглядів: 679

Жителі села Боднарів, що на Калущині, поїхали сьогодні на зустріч з керівництвом Івано-Франківської облдержадміністрації, щоб донести свої вимоги щодо створення окремої - Боднарівської ОТГ.

"Ми вимагаємо, щоб вони (ОДА - ред.) відправили зміни до перспективного плану по об’єднаних територіальних громадах. Нас доєднали до Калуської ОТГ. Ми хочемо створити свою громаду. В нас є всі можливості, щоб ми були окремо. Ми досягнемо своєї мети - відстоюємо своє законне право на створення Боднарівської ОТГ", - розповідає місцевий житель Анатолій Лазарищак.

Чоловік додає, що люди не раз зверталися в Івано-Франківську облдержадміністрацію. Проте там давали негативний висновок, повідомляє «Суспільне Карпати».

Сільський голова Боднарова Микола Драгомирецький повідомив, що зранку зустрічався з головою ОДА Віталієм Федорівим. Той пообіцяв прийняти жителів і вислухати їхні пропозиції щодо вирішення цього питання.

Федорів зустрівся із селянами і повідомив, що терміни для формування об’єднаних територіальних громад закінчилися.

"Ви - єдина громада, яка зараз має претензії до процесу децентралізації. Цей процес на даний час уже завершено. За місяць - уже вибори", - повідомив жителям Боднарова очільник облдержадміністрації.

Перша заступниця голови ОДА Світлана Онищук вважає бажання жителів села некоректним: "Ми всі бажання громад завжди враховували. Ми слухали кожного, хто вчасно звертався. Просто зараз хотіти окрему громаду вже некоректно".

За її словами, у грудні 2019-го року до неї приходив голова села. Проте тоді, повідомляє чиновниця, чітко не було окреслено, що всі люди хочуть свою окрему громаду. Мовляв, сільський голова тоді ще не мав відповіді від усіх жителів.

Натомість, житель Боднарова Роман Старчевський пропонує чиновникам, щоб на ці вибори громада йшла у складі Калуської ОТГ, а обласна рада згодом подала на зміни до перспективного плану.

Радник голови обласної державної адміністрації з питань децентралізації Валерій Крецул вважає, що вийти з однієї громади і утворити іншу - можливо. Але для цього потрібно, щоб Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Світлана Онищук підтримала Крецула, що потрібно усе вирішувати в межах закону, проте, каже, що проти людей вони (чиновники - ред.) йти не будуть.

Нагадаємо, 11-го вересня жителі села Боднарів перекривали дорогу державного значення. Люди вимагали скасування рішення обласної державної адміністрації про приєднання їхнього села до Калуської ОТГ.

Схожі матеріали за тегами: Боднарів ОТГ боротьба ОДА зустріч

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: