Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Бути чи не бути: у Калуші освятили хрест, який встановили без дозволу

Переглядів: 2544

Вчора у Калуші на вул. Б. Хмельницького освятили хрест, самовільно встановлений парафіянами УПЦ КП на місці будівництва храму, дозволу на яке міська рада не надала.

Нагадаємо, що навесні церковна громада разом з настоятелем о. Михайлом Добровольським запланувала тут будівництво нового храму і, ще не маючи дозволу, встановила хрест.

Оскільки громадяни, які проживають в цьому мікрорайоні, були проти будівництва чергового храму, влада провела консультативне опитування. Участь у ньому взяло надто мало жителів прилеглих будинків, але більшість із тих, які висловили свою позицію, не підтримали будівництва. Натомість дві сотні калушан просили владу облаштувати в цьому місці сквер, насадити дерева і встановити дитячий майданчик.

У результаті, пройшло кілька місяців, а хрест, який зобов’язувались демонтувати, так і не демонтували, а взяли і освятили.

Тож вчора у соцмережах з цього приводу розгорілася жвава дискусія. Одні раділи цій події, інші, і таких була більшість, висловлювалися проти. Перепало від калушан «на горіхи» і священикам, і владі.

 «Сьогодні у цей святий недільний день моєму рідному місті Калуш відбулась історична подія: освячення Хреста під будівництво Храму Божого УПЦ КП. Вітаю громаду і настоятеля парафії о. Михаіла Добровольського. Є початок, значить буде і продовження будівництва!» - написав Микола Гопайнич.

Натомість Світлана Куприк зауважила: «Чим частіше бачиш подібний прояв «любові» до людей, повагу до їх вибору, а також законослухняність зі сторони священиків, тим меншим є бажання ходити до церков де такі «отці» служать... Для мене Святий отець - це посередник між Богом і людьми, це толерантність, розуміння, прощення і любов, який ніколи не піде проти волі більшості людей, а головне не почне їх засуджувати і принижувати...»

«З церков різних конфесій вже давно створили бізнес-центри. Щоби купити парафію, потрібно багато коштів витратити, а потім святі бізнесмени ці бабки відбивають різними способами...», - резюмував Назар Винор.

«В Калуші на владу можна плювати, влади в Калуші немає, хто що хоче, той то і робить!» - вважає Віталій Карпенко.

Висловив свою позицію з цього приводу і депутат Калуської міськради Андрій Кравчук: «Шкода, що нe прислуховуєтeсь до слів громади даного району, яка більшістю нe підтримує такe починання. Використовуючи зeмлю бeз згоди міської ради - ви порушуєтe закон і подаєтe поганий приклад».

Як бачимо, калушани на подію відреагували, а що скаже влада – почуємо згодом.


 

Схожі матеріали за тегами: Церква будівництво самовільно хрест

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: