Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Чому чиновники Калуської РДА перестали відвідувати сесії?

Переглядів: 984

З таким запитанням на сесії Калуської районної ради, яка відбулася 25 жовтня, звернувся голова бюджетної комісії Василь Турчин.

Він зазначив, що на останніх сесійних засіданнях відсутні більшість керівників структурних підрозділів Калуської РДА, чиновники також не ходять на засідання депутатських комісій, тож попросив пояснити, з чим це пов’язано. Також Василь Турчин вказав, що на сесії чомусь не звітував жоден з керівників структурних підрозділів адміністрації та установ, засновником яких є районна рада, хоча це передбачено планом роботи ради на поточний рік.

Голова райради Віктор Гільтайчук відповів, що вони, як і раніше, запрошують на сесії всіх.

Більш детальне роз’яснення дав заступник голови РДА Любомир Білоус, який зараз виконує функції голови РДА. За його словами, це пов’язано з оптимізацією робочого часу. Зокрема, голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль рекомендував  не відривати чиновників від роботи через сесію, тобто начальникам управлінь і відділів не обов’язково бути на сесії, якщо питання, які увійшли до порядку денного, не потребують їхньої присутності. При цьому він додав, що депутати завжди можуть прийти і з’ясувати все, що їх цікавить, ще до сесії.

У відповідь депутат Іван Кавчак зазначив, що згідно із законом районна адміністрація підконтрольна і підзвітна раді, тому на сесії мають бути присутніми не лише ті посадовці, питання яких розглядають, а всі, оскільки у процесі слухання в депутатів можуть виникнути запитання, а відповісти буде нікому.

У підсумку, депутати підтримали пропозицію колеги щодо звітів керівників підрозділів РДА на наступних сесійних засіданнях.

Фото із сайту vikna

Схожі матеріали за тегами: Калуська райрада сесія чиновники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: