Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Чому зростають ціни на цукор, гречку та овочі?

Переглядів: 872

Ціни на продукти харчування залежать від курсу валют.

"За рік ціни на цукор змінилися близько 40%. Торік було значне перевиробництво цукру, і в цьогорічний маркетинговий рік ми увійшли з великими перехідними залишками. Аграрії, розуміючи це, виробили менший врожаю цукру, і цього року ми зберемо цукрового буряка менше, ніж у минулому році, на 30-40%. Незважаючи на це, у цьому маркетинговому році кількості цукру нам вистачить для того, щоб перейти в наступний маркетинговий рік з запасами", – наголосив Шульмейстер, пише Експрес.

За його словами, міністерство не впливає на ціноутворення всього борщового набору.

"Продовольства в Україні достатньо задля забезпечення харчової потреби у країні. Адже завдання Міністерства – відстежувати наявність продовольчого товару і чітко прораховувати його баланси. Можемо з упевненістю говорити, що з поточним рівнем споживання гречки, цукру та інших продуктів в Україні дефіциту точно не буде", – підкреслив Шульмейстер.

Що стосується подорожчання риби та рибопродуктів, то Голова Держрибагенства Ярема Ковалів наголосив, що в залежності від регіонів ціни на популярні види риби значно відрізняються.

"Вітчизняна риба, в основному, продається в живому вигляді. Проте не всі магазини мають необхідні обладнання та басейни для її продажу. Так, за офіційними даними, в Україні 80% риби є імпортною. Однак ніхто не знає точної кількості виловленої риби в Україні. За нашими оцінками, її об'єм в п'ять разів вищий", – повідомив Ковалів.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: