Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Дебют. Дмитро Іванців презентував свій «Старомодний роман»

Переглядів: 1890

 Цієї неділі у бібліотечній кав’ярні центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбулася презентація дебютної книжки калуського автора Дмитра Іванціва «Старомодний роман», яка вийшла друком за кошти міського бюджету.

Дмитро Іванців народився 3 листопада 1954 року в с. Одаїв Тлумацького району. Закінчив філологічний факультет Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Працював у школі вчителем та кореспондентом багатотиражної газети «Калуський нафтохімік», йдеться на сторінці Калуської ЦБС в мережі Фейсбук.

Література для Дмитра Іванціва стала не просто хобі, а способом життя. Полюбив він її ще зі шкільної парти, вона була і є для нього вчителем і порадником. Автор давно пише «малу» прозу. Його герої – звичайні люди, страждають і люблять, терзаються недозволеним чи нерозділеним коханням. Можливо, деякі персонажі мають занадто романтичні уявлення про людські стосунки, але саме це і зворушує.

На презентації були присутні і виступали колеги по перу Іван Ткачик, Петро Шевчук, Богдан Сімків, Розалія Боднарчук та Володимир Гінодман (Сивобровенко).

Шеф-редактор газети «Нафтохімік-Калуш» Анатолій Гетьманчук поділився спогадами про часи їх спільної праці.

Багато слів пошани висловили автору калушани Олег Малярчук, Надія Хамідова, Василь Квасній та сусіди, родичі, знайомі,

Передмову до книжки Дмитра Іванціва написав письменник, член НСП України, лауреат багатьох літературних премій Степан Процюк. Серед іншого він зазначив, що «світ прози Дмитра Іванціва вражає своєю чесністю і щирістю в змалюванні різних характерів. Автор, так би мовити, «зливається» з внутрішнім світом як позитивних, так і негативних героїв. І читач відчуває складний і суперечливий світ людини, її різноманітні бажання і страхи, незалежно від місця проживання».

 

Схожі матеріали за тегами: бібліотека презентація книжка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: