Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До Калусько-Рожнятівського військкомату з повістками з’явилося лише 350 осіб

Переглядів: 1778

Станом на 26 січня було роздано 5 тисяч повісток, ще 800 планують вручити 27-го. На даний час проводиться оповіщення військовозобов'язаних офіцерського, рядового та сержантського складу запасу для проходження медичного огляду військово-лікарською комісією, вивчення сімейного стану, морально-психологічних якостей та інших особистих характеристик.

Проте поки що до військкомату з'явилося лише 350 осіб, зауважив військовий комісар. 40-ка військовозобов'язаним після проходження медкомісії вже вручили повістки на мобілізацію, восьмеро із них - добровольці. Та призивати почнуть із 28 січня. У Львівський інститут сухопутних військ відправлять перших - четверо офіцерів запасу. Якщо в минулому році відновлення навченості проходило на базі військових частин, то цьогоріч одиночна підготовка та відновлення військових навиків у раніше набутих спеціальностях протягом 50 днів відбуватиметься у навчальних центрах. Вони є у Львові, Рівному, Десні Чернігівської області. Окрім того, прикордонні загони проходитимуть навчання на Закарпатті. Після того військових відправлять по частинах, а відтак - на Схід.

За словами Володимира Шаховця, в першу чергу будуть мобілізовані фахівці, які вже проходили строкову військову службу, службу за контрактом, мають досвід служби в правоохоронних органах, але можуть бути мобілізовані й ті, хто не проходив строкову військову службу, якщо в них є цивільна спеціальність, яка може бути споріднена з військово-обліковою спеціальністю. На даний час затребуваними є механіки-водії, гранатометники, кулеметники, радіотелеграфісти, радіо телефоністи, оператори та водії. Що стосується добровольців, то на їхню спеціальність не звертатимуть увагу.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: