Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До вибуху газу в будинку у Войнилові призвела ввімкнена конфорка

Переглядів: 688

Причиною вибуху у смт Войнилів Калуського району було порушення правил використання газу у побуті – ввімкнена конфорка без горіння. Такий висновок зробила комісія з розслідування нещасного випадку.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Івано-Франківськгаз".

Нагадаємо, 30 квітня цього року близько 10.00 у смт Войнилів в приміщенні житлового будинку по вул. Стефаника, 20 сталася аварія, внаслідок якої постраждала власниця будинку (1932 р.н.) та були зруйновані дві стіни будинку.

Зі слів потерпілої, вибух стався після того, як вона виключила з розетки електричну плиту, на якій підігрівала собі їжу. На щастя, почувши вибух, на допомогу прибіг сусід,  який  допоміг вибратися потерпілій з-під завалин.

Після проведення обстеження внутрішньобудинкої системи та обстеження підземного газопроводу-вводу, комісія у складі фахівців Держпраці та АТ «Івано-Франківськгаз» назвали причину нещасного випадку - залишена потерпілою без горіння одна конфорка газової плити після приготування їжі 27 квітня. Внаслідок цього газ  з паливної (де знаходилася газова плита) через коридор  потрапив у дві кімнати, де утворилася газоповітряна суміш, яка вибухнула при наявності іскри під час вимкнення електричної плити з розетки.

Схожі матеріали за тегами: Войнилів вибух газ причина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: