Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Фірма Шевченка отримала 326 мільйонів гривень на ремонт дороги Мукачеве – Львів

Переглядів: 1761

Питома вартість ремонту склала близько 4,9 млн грн за один кілометр, пише "Галка".

На тендер подавали заявки ще дев'ять фірм, з них чотири були суттєво дешевшими від переможця: "Шляхове будівництво "Альтком" – 225 млн грн, "Дорлідер" – 261 млн грн, "Віта Констракшн" – 295 млн грн, "Шляхбуд-ЛІМ" – 301 млн грн.

Вісім конкурентів "ПБС" було відхилено з торгів через претензії до локальних кошторисів на окремі види робіт, при цьому суть претензій у відповідному протоколі не описана.

Відтак єдиним допущеним до участі конкурентом "ПБС" стало ТОВ "Трансстроймеханізація", яке належить болгарській фірмі "АО Гражданметропоставка" і чорногорській "АО Комунспецмонтаж".

ТОВ "ПБС" контролює народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Шевченко, він сам підтвердив свою причетність до фірми, яку журналісти "Наших Грошей.Львів" запідозрили у зв'язках з депутатом після першого виграного у 2015 році тендеру на ремонт цієї ж траси Н-09 на ділянках у Львівській області вартістю 245 млн грн у червні.

Фірма "ПБС" отримала останній підряд після того, як Олександр Шевченко влаштував скандал під час початку ремонту дороги Н-09 Мукачеве – Львів поблизу смт. Більшівці Галицького району 20 липня. У той день Івано-Франківська САД уклала відповідну угоду з ДП "Івано-Франківський облавтодор" на ремонт ділянки траси км 313+904 – км 314+104 ціною 3,81 млн грн і голова САД Микола Проців проводив урочистий захід прямо на трасі.

Однак Шевченко, а також нардепи Михайло Довбенко, Анатолій Матвієнко і Юрій Дерев'янко влаштували скандал. За словами Шевченка, нібито використовується неправильна технологія. Відтак будівельники мусили зупинити роботу, а, за оцінкою журналістів, найбільше нецензурною лайкою відрізнявся сам Шевченко.

Саме після цього і відбувся тендер, у якому задля перемоги "ПБС" відхилено чотирьох набагато дешевших конкурентів фірми Шевченка. При цьому Миколу Проціва, який опонував Шевченку, було звільнено з посади директора Івано-Франківської САД і на його місце 25 серпня було призначено Василя Буджака. До цього Буджак керував Городенківською райдержадміністрацією на Франківщині, а за часів Януковича працював у Коломийській РДА. На представленні Буджака колективу САД був присутній нардеп Довбенко, який був під час вищезгаданого скандалу у групі підтримки Шевченка.

Офіційно основним власником івано-франківської фірми "ПБС" є працівниця курорту "Буковель" Іванна Непик, близько півтора відсотки статутного капіталу належить Галині Колибабюк, яка також працює у "Буковелі".

Іванна Непик також є бізнес-партнером (у ТОВ "Ресурсна компанія") Віктора Шевченка, брата народного депутата Олександра Шевченка.

При цьому кілька років директором "ПБС" був Роман Родзоняк, який, за даними "Захід. Нет", представляє у будівельних проектах фірму "Скорзонера"з групи "Приват" Ігоря Коломойського – власника курорту "Буковель".

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: