Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ФК «Калуш» - ФК «Перегінське» - 1:2. А судді хто?!

Переглядів: 2192

Початок зустрічі запа-м'ятався обопільними ударами з далекої відстані: у калушан відмітився Орест Мельник – воротар лише з другої спроби зафіксував м'яч, а пильність Кузіва перевірив Святослав Локатир. І зовсім скоро господарі вийшли вперед. Денега зі Стовбаном заплутали захисників і останній перекинув розгубленого Дранчука. 1:0.

У відповідь гості налагодили контроль над м'ячем і почали тиснути на ворота ФК «Калуш». Одразу ж небезпечно пробив Юрій Іванишин, згодом він гостро навісив з флангу на Богдана Оринчака, який міг забивати головою. Особливо гаряче в штрафній було на 22-ій хвилині, коли Кузів відпустив від себе м'яча, і дивом не влучив у рамку воріт Любомир Корнута. У калушан, які зосереджено діяли в обороні, подібних моментів не виникало, проте Любомир Стовбан і Богдан Денега постійно тримали в напрузі оборону гостей.

Під кінець тайму Веприк з компанією зуміли закрутити коловорот в нашій штрафній, але удар диспетчера ФК «Перегінське» промайнув зовсім близько біля дальньої «дев'ятки». Ще був кутовий на останніх хвилинах, але Лазорик, якого забули в кількох метрах від воріт, не втримав м'яча і «пожежу» зуміли погасити захисники.

Після перерви суперники продовжили в подібному ключі: Перегінськ білше атакував, а Калуш захищався, не забуваючи про контратаки. В одному з епізодів вчасну реакцію продемонстрував Богдан Кузів, взявши прицільний удар Локатиря. Збій в обороні трапився на 62-ій хвилині, коли капітан ФК «Калуш» Микуляк не за правилами зустрів у штрафній Любомира Корнуту – Веприк з 11-метрової позначки пробив сильно і точно. 1:1.

Здавалося б, вся боротьба ще попереду, але гру зіпсувала відверта суддівська помилка: поблизу воріт опинились на газоні Микуляк і Ковальчук, які вели відчайдушну боротьбу за м'яч. Головному арбітру матчу Анастасії Романюк здалося, що був фол зі сторони захисника, і вона вдруге призначила пенальті... За такого розвитку ситуації коментувати подальший перебіг подій на полі просто немає сенсу.

В останні двадцять хвилин калушани, які на додачу залишились в меншості після вилучення імпульсивного Ореста Мельника, знайшли в собі сили і пішли вперед, але відігратись не судилось. Гості відверто заграли на відбій і при першій-ліпшій нагоді грішили симуляцією. Після фінального свистка в очах гравців ФК «Калуш» читались образа і розгубленість, адже після таких матчів ні тренеру, ні керівництву клубу чи обласної федерації футболу неможливо буде пояснити доцільність їхніх тренувань і змісту спортивної боротьби на футбольному полі.

Схожі проблеми з суддівством відчули на собі і юнаки ФК «Калуш». Розпочавши з помилки у власному штрафному майданчику, підопічні Ярослава Коника вже з десятої хвилини вимушені були відіграватись, але, взявши ініціативу в свої руки, створили цілу зливу гольових моментів. М'яч, немов зачарований, оминав ворота, проте дублери ФК «Калуш» не здавались, і на останніх хвилинах Михайло Тимків нарешті зрівняв рахунок.

Вніс свої корективи в перебіг подій на полі і арбітр юнаків, який проігнорував, як мінімум, три ігрових епізоди, що давали підстави для призначення пенальті у ворота гостей з Рожнятівщини. Натомість він обмежився попередженням, а потім і вилученням Романа Генеги, який перечепився із захисником в штрафній ФК «Перегінське».

За матеріалами ФК «Калуш»

http://fc.kalush.net/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: