Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Голова Калуської РДА відзвітувала перед громадськістю. Запитань до очільниці району не було. Були квіти і подяки

Переглядів: 941

13 лютого відбувся публічний звіт голови Калуської РДА Наталії Бабій за підсумками роботи райдержадміністрації у 2017 році.

Під час свого виступу Наталія Бабій, яка звітувала перед громадськістю вже вдруге, поінформувала присутніх про проведену районною державною адміністрацією роботу у 2017 році та зупинилася на основних досягненнях і здобутках економічного й соціального розвитку району.

Серед пріоритетних напрямків роботи, за словами голови РДА, у минулому році була реформа децентралізації, реформуванню медицини й освітньої сфери, соціально-економічний розвиток та розвиток інфраструктури, а також залучення інвестицій.

У результаті злагодженої  роботи РДА та  органів місцевого самоврядування на соціально-економічний розвиток населених пунктів та інфраструктури спрямували понад 46 млн грн бюджетних коштів. Зокрема, 17 млн 235 тис. грн з бюджетів усіх рівнів - на капітальний та поточний ремонти доріг; 16 млн 147 тис. грн - на розвиток закладів освіти; 2 млн 637 тис. грн - на заклади медицини; 1 млн 231 тис. грн - на розвиток закладів культури.

Розповідаючи про стан виконання завдань у соціальній сфері, голова РДА підкреслила, що мешканцям району виплачувалися державні допомоги, компенсації, пільги та субсидії. Особлива підтримка надавалася соціальному забезпеченню учасників АТО і їх сімей. 18 учасникам АТО були виплачені матеріальні допомоги, виділялися також кошти на зубопротезування, виготовлення документів землеустрою, тверде паливо і ремонт житла. Загалом на ці потреби було профінансовано 463 тис. грн.

Що стосується фінансового сектору, то впродовж останніх років в районі спостерігається позитивна динаміка надходжень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

За підсумками минулого року, доходи державного і місцевих бюджетів району склали 506 млн 480,5 тис. грн і зросли у порівнянні з попереднім роком на 17,2 %. Фактично за 2017 рік місцевий бюджет Калуського району отримав надходження по загальному та спеціальному фондах у сумі 452 млн 269,8 тис. грн.

Вказала голова РДА і на те, що основу підприємництва у районі становить малий і середній бізнес. На Калущині зосереджено 109 підприємств, з яких  5 середніх та 104  малих.

Протягом 2017 року від суб’єктів підприємницької діяльності до бюджетів усіх рівнів надійшло податків і зборів на понад 67 млн грн, що становило 52,2 % всіх надходжень до бюджету.

В економіку району також залучалися інвестиції від іноземних інвесторів з 6 країн світу, які склали понад 27 млн дол. США.

Завершуючи звіт, Наталія Бабій подякувала керівникам і працівникам структурних підрозділів РДА, районній раді та депутатському корпусу, сільським головам і керівникам установ та організацій району за розуміння та злагоджену роботу, а також висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Не залишилася без подяк і голова РДА. Зокрема, від імені представників громадських організацій Наталії Бабій подякував голова громадської ради при РДА Петро Гаврилів, а від імені сільських голів району - Добровлянський сільський голова Василь Кучерак. До подячних слів вони додали і квіти.

До слів вітань, щоправда без квітів, долучився і голова районної ради Михайло Срібняк. Він зазначив, що в минулому році було зроблено багато, і висловив сподівання, що 2018-ий буде ще ефективнішим.

Запитань до голови райдержадміністрації у присутніх не було. 

Детальніше зі звітом голови Калуської РДА можна ознайомитися на офіційному веб-сайті РДА в рубриці «Районна державна адміністрація», підрубрика «Звіт про діяльність райдержадміністрації».

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська РДА звіт Бабій

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: