Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Голова ОДА не вважає ситуацію з просіданням землі в Кропивнику критичною (ВІДЕО)

Переглядів: 741

16 січня у зв’язку із просіданням земної поверхні у с. Кропивник на запрошення міського голови Андрія Найди на місце події виїжджала обласна комісія на чолі з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Андрієм Бойчуком.

Після огляду місця, де утворилося просідання земної поверхні довжиною близько 300 метрів, члени комісії обговорили, які саме заходи необхідно вжити, щоб упередити виникнення надзвичайної екологічної ситуації у Кропивнику, повідомляє «Калуш ФМ», посилаючись на Калуську міськраду.

Міський голова подякував за швидке реагування на подію голові Івано-Франківської ОДА та попросив сприяння у виділенні коштів з обласного бюджету на проведення постійних моніторингових досліджень у цьому мікрорайоні, а також розглянути можливість розроблення та подання на затвердження Державної програми будівництва житлових будинків для відселення людей, які проживають у небезпечних зонах просідання, оскільки відстань до найближчої житлової забудови становить близько 100 м.

Андрій Бойчук не вважає ситуацію критичною і потреби у відселенні людей не бачить.

«Я не побачив жодних панічних настроїв. Місцеві мешканці, про яких йдеться, в тому знаходяться давно, це проблема не сьогоднішнього дня, – зауважив очільник ОДА. – Динаміка просідання ґрунтів у всій області триває від 1968 року. Тому люди приблизно бачать, як воно розвивається і десь щось розуміють. Звісно, в них виникають певні застереження, пов’язані з планами проживання в цьому районі, але якоїсь техногенної ситуації, яка впливає на життя і здоров’я громадян, я зараз по цій динаміці не бачу і потреби в евакуації теж. По-перше, просідання незначне, а по-друге, ми не бачимо динаміки розвитку».

Тому за результатами виїзду прийняли рішення про створення робочої групи, яка ретельно вестиме моніторингові дослідження у зоні просідання. У результаті цієї аналітики і будуть прийматися подальші рішення.

До складу робочої групи увійдуть науковці вищих навчальних закладів області, керівники та спеціалісти структурних підрозділів ОДА та інші фахівці, які володіють необхідною інформацією з цього питання.

Андрій Найда зазначив, що робота починається в правильному напрямку і висловив сподівання, що протягом року цей моніторинг проведуть, і тоді зможуть чітко сказати людям, що їм надалі робити.

Детальніше у сюжеті КМТ.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: