Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Олег Гончарук — один з найефективніших голів ОДА

Переглядів: 1365

Оцінювали на основі офіційних статистичних даних за двадцятьма критеріями, зібраних за підсумками першого кварталу.

Дев'ять з них характеризують зміни (у відсотках) в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Це динаміка середньомісячної зарплати, чисельності штатних працівників, будівельної та промислової продукції, сільгоспвиробництва, реалізованих нефінансових послуг, експорту товарів і послуг, обороту роздрібної торгівлі, споживчих цін. Ще шість критеріїв включають показники, віднесені до чисельності населення.

Це коефіцієнти народжуваності і смертності, борги населення з оплати житлово-комунальних послуг і борги місцевих бюджетів перед організаціями, що надають КП, площа зданого житла та освоєння капітальних інвестицій. Додатковий демографічний критерій, що характеризує також і рівень охорони здоров'я, – коефіцієнт смертності дітей віком до року (на тисячу народжених живих). Решта чотири критеріїв – це середньомісячна зарплата, заборгованість по зарплаті, яка припадає на одного працівника, процентні частки працівників, які перебували в неоплачуваних відпустках, і працівників, переведених з економічних причин на неповний робочий тиждень.

Відтак, голова Івано-Франківсьокї ОДА Олег Гончарук посів третє місце, поступившись головам Волинської та Вінницької ОДА.

Своїми результатами, пише видання, Гончарук зобов'язаний насамперед прикарпатцям. Наприклад, вони зменшили свою заборгованість з оплати ЖКП до найнижчого рівня в Україні: в середньому 52 грн на одного жителя. У більшості регіонів цей показник у кілька разів вищий. Область на другому місці серед регіонів, де найменше скоротився оборот роздрібної торгівлі (у порівнянних цінах). За темпами житлового будівництва Прикарпаття теж зайняло друге місце (83,9 м² загальної площі введеного в експлуатацію житла на тисячу жителів), поступившись тільки Київській області та обігнавши столицю.

Крім того, Івано-Франківська область входить до трійки регіонів з найнижчою смертністю населення і найменшим скороченням чисельності штатних працівників (у порівнянні з першим кварталом минулого року), в четвірку – з найменшою заборгованістю по зарплаті на одного працівника і найкращою динамікою сільгоспвиробництва. А якщо подивитися на наявні негативи, то ні по одному з двадцяти критеріїв Прикарпаття не увійшло ні в п'ятірку, ні навіть у шістку гірших. Точно таке ж досягнення за підсумками першого кварталу має і Вінниччина. Тому конкуренція в боротьбі за лідерство в річному рейтингу обіцяє бути гострою.

Gubery01

 

http://versii.if.ua/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: