Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Іван Стратієнко хоче організувати в Калуші фестиваль авторської воєнної пісні

Переглядів: 2054

43-літній «майданівець», боєць АТО Іван Стратієнко задумав втілити в Калуші грандіозне свято воєнної пісні. Фестиваль «Пісні, народжені в АТО» хоче організувати в Калуші на Покрови – тоді якраз відзначатимуть 75-ліття УПА.

Іван Стратієнко всюди встигає: він керівник народного аматорського вокального ансамблю РБК «Західний вітер», начальник сектора з питань культури Верхнянської ОТГ, депутат районної ради, власник крамниці з музичними інструментами, продюсер студії звукозапису, лауреат всеукраїнського фестивалю авторської воєнної пісні «Пісні, народжені в АТО», пише «Галицький Кореспондент».

Музика завжди була в його житті. Іван закінчив музичне училище в Калуші, де створив власну музичну студію. Писав багато пісень, допомагав талановитим дітям розвинути свої здібності.

На фронті музика теж була з ним, давала вояку наснагу і підіймала дух. Саме на передовій народилися перші пісні Івана про війну. Спочатку з’явилася композиція «Сльози серця» – у серпні 2015-го, після важких боїв під Гранітним. Першими пісню почули побратими – бійці 72-ї механізованої бригади. Вони і придумали назву. Потім калушанин записав пісню «Сивий туман». У неї теж своя історія. Коли Іван ще був волонтером, в одному із госпіталів побачив двох хлопців – 19 і 23 років. В одного не було ніг, в іншого – ноги і руки. Й обоє були сиві-сиві. Саме їм автор і присвятив цю композицію. Музичні дітища бійця можна переглянути на Youtube.

З піснею «Сльози серця» Іван Стратієнко торік потрапив у двадцятку найкращих учасників всеукраїнського фестивалю «Пісні, народжені в АТО», що проходив у Дніпрі. Протягом року фестиваль влаштовували в різних містах України. Подія збирає десятки вояків-виконавців, які презентують власні композиції, де лунає пекучий відгомін війни. Однак ще жодного разу фестиваль так і не дістався до Прикарпаття. Калуський воїн разом з івано-франківським побратимом Станіславом Паплінським вирішили це виправити.

Фестиваль хочуть організувати в Калуші на Покрови – тоді якраз відзначатимуть 75-ліття УПА. Іван обіцяє, що дійство буде потужним. На сцені виступатимуть не лише талановиті бійці АТО з усієї України, але й відомі артисти, які допомагають армії. Хто саме – поки що секрет.

Для реалізації цього задуму потрібно близько сотні тисяч гривень. Калушанин каже, що кошти шукатиме в представників органів місцевої влади. До речі, більшість концертів «Пісні, народжені в АТО» фінансово підтримувала саме місцева влада того міста, де проводили концерт.

«Військова пісня дуже важлива на сьогодні, – пояснює Стратієнко. – Ви й уявити собі не можете, як вона піднімає дух!»

Схожі матеріали за тегами: Калуш фестиваль воєнна пісня

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: