Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Івано-Франківську подарували кардіохірургічне обладнання для операцій на серці

Переглядів: 675

Юрій Кузич та його син Маркіян Кузич - кардіохірурги родом з України, які нині працюють в США, подарували Івано-Франківську надзвичайно необхідне обладнання для операцій на серці. По суті, це ціла кардіохірургічна операційна і все, що потрібно для її функціонування

"Я вам надзвичайно вдячний, адже ви приїхали з таким цінним подарунком. Ми зробимо серйозний крок вперед у напрямку малоінвазивної кардіохірургії - і все завдяки родині Кузичів", - сказав Віктор Анушкевичус.

Він додав, що якби місто купувало таке обладнання за власний кошт, ціна склала би приблизно 400 000 доларів США, або майже 10 мільйонів гривень.

"Кілька років тому ми довідалися, що у вас почали робити стентування. Це хороша новина, і щоб допомогти розвитку цього напрямку в Івано-Франківську, ми передали різне обладнання. Серед нього, до прикладу, два апарати для кровопереливання та два апарати з підтримки температури крові. Ми хочемо і далі допомагати вашому місту", - розповів Юрій Кузич, кардіохірург-благодійник.

Кілька слів сказав і головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк, який наразі мобілізований до війська. Проте його відпустили із військової частини на декілька днів заради такої події.

"Ми дуже вдячні за таку допомогу. Ми мріємо, щоб франківці могли бути прооперовані тут, а не іздили у Львів чи Київ. Маємо навіть надію, що до нас будуть іздити з сусідніх областей. Це є величезна допомога. Сьогодні ми покажемо пану Юрію наше відділення - щоб він щось порадив стосовно спеціалістів та обладнання", - додав Тарас Масляк.

http://styknews.info/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: