Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Калуш ФМ» вітає усіх краян з Днем Героїв!

Переглядів: 464

День Героїв – величне й поважне свято, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків УГА, Армії УНР, УПА, діячів ОУН, холодноярівців.

У далекому 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як Свято Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі комуністичний агент вбив лідера ОУН Євгена Коновальця. Також, саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський та Симон Петлюра.

Вже з 2014 року ми в цей день молимося та схиляємо голову перед героїзмом нових Героїв України: Героїв Небесної Сотні, Героїв-бійців добровольчих батальйонів, Національної гвардії, Збройних сил та поліції. Вони гідно перейняли естафету у своїх прадідів, зупинили російську агресію та врятували Незалежність України.

Щира вдячність та пошана тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.

Пам’ятаймо: лише той народ вартий власної держави, який береже пам’ять про своїх синів і дочок, що віддали життя за свободу Вітчизни.

Тож хай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, панують мир і злагода.

Добра – кожній українській родині, а нашій державі – процвітання, сили та слави!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Схожі матеріали за тегами: «Калуш ФМ» День Героїв вітання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: