Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуш готує звернення в область щодо необхідності ремонту аварійного моста у Сівці-Калуській

Переглядів: 1113

19 вересня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула питання стосовно аварійного стану моста через р. Сівка у селі Сівка-Калуська.

В.о. старости Сівко-Калуського старостинського округу Оксана Онопченко повідомила, що цей міст був споруджений на початку 70-их років минулого століття. Під час паводків 2008-го і в подальші роки відбувалося руйнування берега річки Сівки і берегоукріплювальних плит, а також дорожнього полотна.

За словами начальника УЖКГ Калуської міської ради Юрія Рекунова, 9 вересня у Сівці-Калуській побувала робоча група, яка оглянула проблемні ділянки річки Сівка та стан моста через Сівку по вул. Січових Стрільців на дорозі обласного значення Пійло-Завадка. При візуальному огляді виявили, що підмиті опори та зруйновані захисні плити перед мостом, а також проїжджа частина. Тому необхідно робити нові підходи до моста та ремонтувати проїжджу частину, самі конструкції моста ще можуть працювати.

У результаті міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення про те, щоб УЖКГ Калуської міської ради підготувало звернення до голови Івано-Франківської ОДА, голови регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Віталія Федоріва щодо аварійного стану моста, який знаходиться на балансі ДП «Дороги Прикарпаття», і необхідності капітального ремонту.

Міський голова Ігор Матвійчук при цьому зауважив, що що подібна ситуація була і в Середньому Бабині, де під час паводку зруйнувало дамбу. Відповідно розробили проєкт, на який із державного бюджету виділили кошти, і роботи з укріплення дамби вже розпочалися.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш звернення міст Сівка-Калуська ремонт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: