Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуш звертається до нардепів з приводу акцизу на тютюнові вироби

Переглядів: 422

Члени виконкому Калуської міськради схвалили сьогодні текст звернення до народних депутатів України Єдуарда Прощука та Олега Марусяка.

Йдеться про те, щоб депутати не голосували за урядовий законопроект №5600, який розглядатиме Верховна Рада, оскільки цим законопроєктом місцеві бюджети позбавляють 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів і спрямовують ці надходження у держбюджет, інформує «Калуш ФМ».

Як повідомив на засіданні виконкому заступник начальника управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Тимків, для бюджету Калуської міської територіальної громади це втрата за рік орієнтовно 5,3 млн гривень фінансових ресурсів. Тому доцільнішим є залишити чинні норми, які ефективно працюють і стабільно наповнюють бюджети громад.

«Акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів потрібно залишити на рівні громад, тому що місцева влада значно більше зацікавлена, ніж центральні органи виконавчої влади, збирати акциз на тютюн і сприяти легальній роботі точок продажу тютюнових виробів. Також місцевий акциз служить дієвим інструментом боротьби з тіньовою економікою та контрабандою», – йдеться у зверненні.

Відповідно виконавчий комітет Калуської міської ради просить нардепів Едуарда Прощука і Олега Марусяка дослухатися до місцевого самоврядування та врахувати інтереси територіальних громад і не підтримувати прийняття законопроєкту №5600 із нормами про скасування роздрібного акцизу на тютюн, оскільки запропоновані цим проєктом зміни розбалансують бюджет Калуської міської територіальної громади і погіршать ресурсне забезпечення громади.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш звернення нардепи акциз тютюн

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: