Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушани хочуть облаштованого пляжу на території кар’єру

Переглядів: 4986

Калушани просять владу посприяти в облаштуванні пляжу на території кар’єру. Відповідна петиція з’явилася сьогодні на сайті міськради. Зокрема, її автор Сергій Курта зазначає, що води та грязі калуського кар’єру, хвостохвовищ №1 і 2 та напірної ємкості над кар'єром є бальнеологічним засобом лікування та профілактики захворювань опорно-рухового апарату й інших функціональних систем людини.

Також калушанин додає, що концентрація та склад солей води в калуському кар’єрі досягає 20-35% і вона є схожою до води Мертвого моря або ж озера Куяльник.

Нагадаємо, ще минулого року мешканці Калуша звернулися до міської влади у формі електронної петиції з проханням визначити, чи придатні для купання  Домбровський кар'єр та інші технологічні водойми колишнього калійно-магнієвого виробництва, а також чи мають ці води лікувальні властивості.

У результаті цьогоріч в квітні заступник директора Науково-дослідного інституту галургії Юрій Садовий разом із асистентом здійснив відбір проб рідкої фази у Домбровському кар'єрі, шламонакоплювачі та хвостосховищі №2.

Ці проби було відправлено в Харків для проведення лабораторних досліджень.

Згодом начальник управління надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Ігор Головатчук повідомив, що у пробах виявлено незначні підвищення концентрації заліза. Тож купатися там чи ні - це особиста справа кожного.

Фото: https://www.google.com.ua/ur

Схожі матеріали за тегами: кар’єр

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: