Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушани не дотримуються карантинних вимог у міському транспорті

Переглядів: 587

На сьогоднішній нараді у Калуського міського голови Андрія Найди порушили питання пільгових перевезень у комунальному транспорті та недотримання умов карантину – у міському.  

Як зазначив начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, міська влада має визначитися, яким чином буде здійснюватися проїзд пільговиків у 2021 році. На що Андрій Найда зазначив: «В Івано-Франківську, Дрогобичі запроваджені  соціальні картки, де можна вести певний облік. Давайте ви цей досвід вивчіть, тому що ця безконтрольщина, яка є в наших комунальних автобусах – далі так бути не може».

Нараду з цього питання запланували на наступний тиждень.

Ще на одній проблемі в транспорті акцентував увагу директор КП «Екосервіс» Ігор Свистун. За його словами, впродовж двох останніх днів на міських автобусних маршрутах надмірна кількість пасажирів. «Найкритичніша ситуація на комунальному транспорті – в так звані години пік: зранку і від 16.00 до 18.00, – зазначив чиновник. – Люди виходити не хочуть, а поліція зупиняє автобус і штрафує водія, оскільки на час карантину в громадському транспорті одночасно може перебувати кількість пасажирів, яка відповідає кількості місць для сидіння».

Як зазначив Андрій Найда, у такій ситуації потрібно звертатися до людей. Мешканці міста повинні зрозуміти: є певні карантинні обмеження і слід ставитися до водіїв з розумінням та повагою, оскільки саме вони несуть відповідальність за пасажирів і штрафи доведеться платити саме їм.

Крім того, яки повідомив Ігор Свистун, двоє з восьми водіїв автобусів наразі хворіють, а комунальних автобусів чотири, водії працюють позмінно, замінити їх ніким. Тому гостро постало питання додаткового водія, можливо пенсіонера, який працюватиме на підміні за цивільно-правовою угодою.

Міський голова таку пропозицію підтримав.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: