Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушани здобули 12 медалей на ХХ-му Всеукраїнському турнірі з дзюдо

Переглядів: 365

У залі Калуської дитячо-юнацької спортивної школи «Сокіл» з нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся 20-ий ювілейний Всеукраїнський турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат 2003-2005 років народження і молодших. Захід відбувся за підтримки міського голови Андрія Найди, повідомив «Калуш ФМ» головний суддя змагань, володар чорного паска, 2 ДАН Василь Клим.

У змаганнях узяв участь 201 спортсмен-дзюдоїст, з них 166 юнаків та 35 дівчат із Києва, Львова, Новояворівська, Яворова, Миколаєва, Нового Роздолу, Борислава, Стрия, Івано-Франківська (4 команди), Косова, Космача, Коломиї, Надвірни, Тисмениці, Яремче, Ямниці, Рожнятова, Перегінська, Долини та Калуша. 

Перед початком змагань учасників турніру привітали секретар Калуської міської ради, майстер спорту України серед вільної боротьби Віктор Гільтайчук, начальник управління в справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Калуської міської ради, майстер спорту України з вільної боротьби Михайло Клим, голова Калуського територіального об’єднання ветеранів Афганістану Володимир Сорохтей, голова батьківського комітету відділення дзюдо ДЮСШ «Сокіл» Мар’яна Косило та чемпіонка молодіжного чемпіонату України, бронзова призерка Чемпіонату Європи з боротьби самбо (2021), майстер спорту України, калушанка Марія Куневич, які побажали дзюдоїстам високих спортивних здобутків на калуському татамі.

Учасник бойових дій в Афганістані, парох Довпотова о. Богдан Никорович згадав події того часу, провів паралель з подіями сьогодення. Адже сотні афганців захищали Майдан від неправомірних дій міліції, беркутівців та провокаторів, а нині боронять від російської окупації незалежність України. Отець Богдан зазначив:

– Молюся за Богом бережену нашу Україну та увесь український народ!

А свої музичні вітання спортсменам адресували Анастасія Павлюк і Яна Марків, вихованки зразкової вокальної студії «Дует» (керівник – Леся Ланик).

Честь підняти Державний прапор України удостоїлися капітани команд.

Юним дзюдоїстам, вихованцям ДЮСШ «Сокіл» Олександрові Косилу та Марії-Вікторії Федьків було доручено покласти вінок на Пагорбі Слави до пам’ятного знаку землякам, які загинули на війні а Афганістані.

Відтак на двох татамі розпочалися сутички – видовищні та комбінаційні. У результаті змагань чемпіонами турніру з дзюдо стали калушани Максим Семілєтов (Калуський ліцей №10) – у ваговій категорії до 30 кг та Арсен Барнич (Кропивницька гімназія) –  у ваговій категорії до 34 кг.

Другі місця у своїх вагових категоріях посіли калушани Олександр Косило, Тарас Федишин та Дмитро Іванців.

На третю сходинку п’єдесталу піднялися вихованці ДЮСШ «Сокіл» Олесь Лопушинський, Марко Олексюк, Роман Кучер, Андрій Мисів, Марта Прокоп’юк, Віра Дудяк та Марія-Вікторія Федьків.

П’ятиразова чемпіонка Європи з дзюдо, майстер спорту України, суддя національної категорії Тетяна Гаврилова відзначила високий організаційний рівень XX-го Всеукраїнського турніру з дзюдо.

Усі чемпіони турніру були відзначені медалями, дипломами, вимпелами та статуетками з фігурами дзюдоїстів, а також грошовими нагородами від народного депутата України Едуарда Прощука.

Призери були нагороджені медалями, вимпелами, дипломами відповідних ступенів та цінними подарунками.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: