Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанин сконструював безпілотник для ДУКу

Переглядів: 754


До міськради надійшов лист-прохання від Добровольчого українського корпусу щодо фінансування виготовлення цього апарата, оскільки саме наш місцевий умілець брався за цю роботу. Тепер, коли безпілотник готовий, довіреність на нього передали представникам «Правого сектора» Калущини, які доставлять його на передову тактичній розвідгрупі ДУКу.

DSCN9878
Про сам апарат і його характеристики розповів заступник керівника «Правого сектора» Калущини Олег Мазур. За його словами, безпілотник управлятиметься з допомогою GPS-навігатора, при цьому людина, яка ним керуватиме просто буде сидіти в бункері. Піднятися безпілотник може на висоту до 1,5 тисячі метрів і пролетіти до 90 кілометрів, відповідно охоплюючи всю необхідну для військових територію – Піски, Мар'їнку, Волноваху, Донецьк. Він має 10-кратний zoom і автоматичний пілотаж.
Степан Скиба зробив усе, щоб апарат працював добре, зауважив Олег Мазур. Вручну складав сам літальний апарат, фарбував, шукав дешевші і якісніші деталі, замовляв їх за межами Європи, здебільшого в США, Японії і Китаї. І оскільки на доставку потрібен був час, то вийшло, що на виготовлення пішов місяць. Якби всі деталі були відразу, підприємець міг би зробити його за тиждень.
Олег Мазур також зазначив, що управляти безпілотником треба вміти, тому для цього військові проходять тримісячні курси на базі батальйону «Дніпро-1» .
Представники «Правого сектора» повідомили, що вже в найближчі дні відвезуть літальний апарат ДУКу, який наразі має лише один безпілотник. Вони сподіваються, що ще один безпілотник допоможе врятувати не одне життя наших військових.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: