Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанин, який незаконно зберігав боєприпаси, заплатить 17 тисяч штрафу

Переглядів: 492

Калуський міськрайонний суд виніс вирок калушанину, який незаконно зберігав вибухові речовини та бойові припаси.
Як ідеться у матеріалах справи, на початку квітня 2020 року у м.Калуші по вул. В.Стуса, неподалік будинку № 1, обвинувачений знайшов полімерний пакет, у якому знаходилися корпус ручної оборонної осколкової гранати Ф-1 та патрони в кількості 3 штук до нарізної вогнепальної зброї.
Усвідомлюючи, що у корпусі ручної оборонної осколкової гранати Ф-1 є заряд вибухової речовини (тротил), а патрони є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї, чоловік, маючи умисел на незаконне придбання вибухової речовини та бойових припасів, вирішив привласнити їх, узявши з собою. Таким чином здійснив незаконне придбання вибухового пристрою та бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.
В ході проведення санкціонованого обшуку 22 квітня 2020 року за місцем проживання калушанина виявлено та вилучено предмет, який згідно з висновком експерта є промислово виготовленим корпусом ручної оборонної осколкової гранати Ф-1, всередині якої є заряд вибухової речовини (тротил), та належить до категорії вибухових речовин. Вибухова речовина, яка знаходиться всередині наданого на дослідження предмета придатна до вибуху.
Окрім того, в ході проведеного обшуку в чоловіка виявлено три предмети, які згідно з висновком експерта є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї. Два патрони є пістолетними патронами 7,65 мм конструкції «Browning» промислового виробництва та призначені для стрільби в якості боєприпасів для пістолетів конструкції «Browning» та іншої зброї, патронник якої розрахований під даний патрон. Один патрон є спортивно-мисливським малокаліберним патроном кільцевого спалаху 5,6 мм промислового виробництва. Вказані патрони придатні для стрільби.
2 лютого 2021 року між прокурором Калуської місцевої прокуратури Станіславом Вітюком та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, яка була затверджена судом.
Калушанина визнали винним за ч.1 ст.263 КК України та призначили покарання, із застосуванням ст.69 КК України, у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.
 

Схожі матеріали за тегами: Калуський міськрайонний суд вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: