Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанина, який спричинив пожежу у квартирі на Коновальця, завдяки фельдшерці «швидкої» ізолювали до спецзакладу

Переглядів: 1549

5 квітня о 23:40 у Калуші трапилася пожежа в квартирі однієї з багатоповерхівок на вулиці Коновальця, ймовірною причиною якої стало необережне поводження з вогнем господаря помешкання.

Рятувальники, які прибули на виклик сусідів, встановили, що в одній з кімнат квартири на п’ятому поверсі горить матрац і накриття підлоги. Під час ліквідації пожежі вони врятували 59-річного власника квартири та передали працівникам швидкої медичної допомоги, повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

З цього приводу до «Калуш ФМ» зателефонувала жінка, яка мешкає у сусідній квартирі, й розповіла, що гасити пожежу розпочали самі сусіди. Двері цього помешкання не були зачинені, тож всі жильці п’ятого і четвертого поверхів, носили воду і тушили загорання. Чоловіка з квартири винесли вже рятувальники. На місце за лічені хвилини також прибули поліцейські та «швидка».

- Ми всі були страшенно налякані, адже у квартирі проживав чоловік з розладами психіки. Він підпалив не лише диван, були також включені і всі конфорки газової плити, – розповіла пані Оксана. – Невідомо, чим би все закінчилося, якби ми раніше лягли спати. Вчаділи б всі. У нашому помешканні ще й сьогодні нема чим дихати.

В шоці від пережитого сусіди ще й нині. Але вони надзвичайно вдячні шельдшерці «швидкої допомоги», яка не лише дала раду з агресивним чоловіком, а й доклала всіх зусиль, щоб його госпіталізувати у спеціальний медзаклад. Добросовісно поставилися до своїх обов’язків і працівники поліції, вони до останнього були присутні на місці пожежі.

Пізніше у керівника «швидкої» Василя Романюка ми довідалися, що на цей виклик виїжджала фельдшерка Ірина Мочарська.

- Вона справді у цей непростий час завдяки досвіду змогла довести справу до кінця й госпіталізувала цього чоловіка в обласну психоневрологічну лікарню №3. На це пішла фактично ціла ніч. Ірина Йосипівна повернулася на станцію о 5-ій ранку, – розповів Василь Михайлович.

При цьому зазначив, що в телефонному режимі фельдшерка з’ясувала, що чоловік дійсно перебуває на обліку у психіатра і вже декілька разів лікувався. Вона взяла направлення і госпіталізувала його по ургенції. Чоловік підпадав під категорію соціально небезпечних, оскільки мав схильність до підпалів (піроманія).

- Ізолювати хворого з психічними розладами не так вже й просто, але фельдшер це зробила і в супроводі міліції доправила пацієнта до спецзакладу. Тим самим вона убезпечила людей, тому вони і дякують, – резюмував керівник.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш пожежа чоловік спецзаклад

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: