Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанка, яка викрала гроші з крамниці «Біла троянда», отримала три місяці арешту

Переглядів: 1296

Калуський міськрайонний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Калуша матеріали кримінального провадження про обвинувачення  уродженки м. Кам’янка Черкаської області, що наразі проживає в Калуші, визнав її винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 ККУ (Крадіжка) та призначив покарання три місяці арешту.

Як ідеться у матеріалах справи, 2 жовтня 2020 о 20.00 обвинувачена знаходилася в магазині «Біла троянда», що в м. Калуші по вул. С.Стрільців, 34Б, де мала намір працевлаштуватися продавцем. Перебуваючи за прилавком вказаного магазину, ознайомлюючись із робочим місцем та умовами праці, на стелажі, в паперовій коробці вона побачила грошові кошти, які були залишені в магазині для розрахунку із постачальниками. В цей час в неї виник умисел на незаконне заволодіння чужим майном.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, обвинувачена, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, скориставшись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, таємно викрала грошові кошти в сумі 5800 гривень, з якими покинула вказаний магазин.

У судовому засіданні жінка свою вину у вчиненні злочину визнала повністю та підтвердила суду вищенаведені обставини, розкаюється та просить суд суворо її не карати. Також зазначила, що в ході досудового розслідування нею частково відшкодовано завдану матеріальну шкоду на суму 3400 гривень. Цивільний позов про стягнення з неї матеріальних збитків визнала повністю.

На підставі зібраних доказів, оцінюючи їх у сукупності, Калуський міськрайонний суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченої слід кваліфікувати за ч. 2 ст. 185 ККУ, оскільки вона вчинила таємне викрадення чужого майна (крадіжку) повторно (востаннє вона була засуджена 22 березня 2017 року Стрийським міськрайонним судом за ч. 3 ст. 185 ККУ).

За таких обставин, суд прийшов до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченої неможливе без ізоляції її від суспільства, а покарання у вигляді арешту буде необхідним й достатнім для її виправлення попередження нових злочинів, призначивши покарання три місяці арешту.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набере законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Схожі матеріали за тегами: крадіжка Калуш арешт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: