Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанин Ярослав Фіцак здобув "бронзу" чемпіонату України з важкої атлетики

Переглядів: 890

Цей турнір водночас був відбірковим етапом до чемпіонату Європи, що проводитиметься в серпні в Швейцарії.

Івано-Франківщину на чемпіонаті України представляли тільки два вихованці тренера-викладача з важкої атлетики Калуської ДЮСШ "Сокіл" Ігоря Стечака та атлет з Коломийщини Данило Мочернюк. Останній виступав у ваговій категорії до 77 кг, в якій підкорив у сумі двоборства вагу 226 кг (ривок – 101 кг, поштовх – 125 кг) та посів у підсумку восьме місце.

Калуські атлети добилися на чемпіонаті України кращих результатів. Першорозрядник Олег Козлов посів п’яте місце у ваговій категорії до 94 кг, піднявши в сумі двоборства вагу 231 кг (ривок – 105 кг, поштовх – 125 кг). А кандидатові у майстри спорту Ярославові Фіцаку не вистачило всього трьох кілограмів у сумі двоборства, щоб стати чемпіоном України у ваговій категорії до 85 кг. Він виборов бронзову медаль, підкоривши вагу 266 кг (ривок – 120 кг, поштовх – 146 кг).

Головні ж суперники Ярослава в боротьбі за чемпіонський титул – кандидати у майстри спорту Максим Філоненко з Київщини та Олег Козюпа з Тернопільської області, котрі на кілька грамів були легшими від калушанина, завершили свої виступи на змаганнях із загальним результатом 268 кг. Відповідно "золото" дісталося легшому з них – Максимові.

Василь Ткачук

http://sport.if.ua/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: