Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калущина продовжили угоду про співпрацю з моряками з Очакова (ФОТО)

Переглядів: 723

Цього тижня на Калущину знову завітала делегація Військово-морських сил від Очаківського військо-морського гарнізону.

2 січня голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець зустрілася із командиром підшефної військової частини А 2637, капітаном  І рангу Віталієм Харченком та його заступником, капітаном  ІІ  рангу Олександром Кубишкіним. У заході взяв участь голова районної ради Віктор Гільтайчук, повідомляє преслужба Калуської РДА.

Голова Калуської РДА Жанна Табанець підкреслила, що військові моряки потребують уваги, особливо в цей час, коли українська армія захищає цілісність та суверенітет України, та наголосила, що ми і надалі повинні продовжувати розбудовувати нашу армію.

Підчас наради обговорили напрямки співпраці у цьому році. Відтак голова РДА Жанна Табанець, голова районної ради Віктор Гільтайчук та командир військової частини Віталій Харченко підписали угоду про шефські зв’язки та співробітництво з військовою частиною в Очакові.

Варто зазначити, що Калуський район здійснює шефство над військовою частиною Військово-морських сил ЗС України А 2637, яка дислокується в  м. Очаків Миколаївської області, з 1995 року. Згодом до шефства долучилися м. Калуш, Рожнятівський, Долинський, Верховинський та Богородчанський райони.

За роки шефської роботи  підприємства та установи Калущини надавали допомогу підшефній військовій  частині щодо покращення її матеріально-технічної бази. У моряків у гостях побували художньо-самодіяльні колективи району, представники влади, підприємців, духовенства. Перебуваючи в підшефній військовій частині  А 2637  ВМС ЗС України, делегації з Калущини  ознайомлювалися зі службою та побутом моряків.

Формат співпраці вже давно вийшов за рамки надання матеріальної допомоги військовій частині. Делегації військової частини, перебуваючи на Калущині, регулярно бере участь у святкуванні різноманітних заходів: у зустрічах з учнями шкіл району, святах сіл і Днях району, залучаючи при цьому художньо-самодіяльний гурт «Адмірал». Впродовж багатьох років завдяки сприянню командира військової частини,  капітана І рангу Віталія Харченка влітку на базах відпочинку в Очакові оздоровлювалися обдаровані діти, переможці шкільної Ліги сміху, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

На завершення розмови делегація Військово-морських сил від Очаківського військо-морського гарнізону висловила сподівання, що співпраця з Калущиною триватиме і надалі. Сторони домовилися про довгострокові шефські зв’язки, щоб підтримати у високій бойовій готовності військову частину А 2637  та сприяти вирішенню матеріальних, соціально-побутових проблем, а також військово-патріотичного виховання молоді.

Схожі матеріали за тегами: Калущина Очаків моряки співпраця

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: