Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська гімназія прийняла у свої лави нових гімназистів

Переглядів: 1838

До списку потрапили ті, хто набрав більшу кількість балів.
Як повідомила директор навчального закладу Оксана Табачук, цього року набирали лише два класи. Пов'язано це з тим, що гімназія переповнена, адже впродовж останніх чотирьох років формували по три класи.
За словами директора гімназії, у цьому році на основі чинних нормативних документів адміністрація розробила окремі правила вступу для учнів перших (п'ятих) класів, бо раніше вони були спільними як для звичайного, так і додаткового конкурсних наборів. Ці правила схвалили на гімназійній раді і засіданні педагогічної ради, погодили з управлінням освіти і за місяць до вступу оприлюднили на сайті гімназії.
Разом з тим Оксана Титівна повідомила, що завдань з української мови і математики не знав ніхто, бо до їх складання цього разу була залучена творча група методичного об'єднання вчителів початкових класів одного з районів Закарпатської області. Завдання були як програмного, так і позапрограмного характеру, трохи ускладнені, але коректні, стверджує Оксана Табачук. Спрямовувались на виявлення здібних, обдарованих дітей та дітей з нестандартним мисленням.
Також новий директор зазначила, що основним для неї було, щоб вступні іспити пройшли максимально об'єктивно і прозоро, тому при відкритті конвертів із завданнями, складанні іспитів, шифруванні робіт та їх перевірці були присутні п'ятеро представників громадськості, серед яких і колишні випускники гімназії та члени гімназійної ради. Зауважень у них не було.
Те, що вступні випробування пройшли на належному рівні, вся процедура була дотримана і не було ніяких натяків на корупцію, підтвердила член гімназійної ради Леся Мартиненко.
Результати іспитів були оприлюднені о 16.00 наступного дня. Не всі виявилися задоволені набраними балами, тож були плачі, жалі та розчарування. Але так буває щороку, зауважила заступник директора з навчальної роботи Лідія Волос. При цьому вона повідомила, що застосовують вони рейтингову систему оцінювання по двох предметах. З обох максимально можна було набрати по 24 бали. Проте з математики найвищий результат серед учнів, які здавали іспити, був 20,5, з української мови – 19,5.
Учні, які були переможцями міських і районних олімпіад з математики та мови, а також конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, з відповідних предметів іспити не складали. Їм за перше місце зараховувалось 24 бали, за друге – 22, за третє – 20 балів. Дітей, які мали перемогу з двох предметів, було лише двоє.
У результаті, по двох предметах найвищий бал був 42, найнижчий з тих, хто увійшов до списку зарахованих, - 21.
За словами Лідії Остапівни, серед 56 школярів, зарахованих до гімназії, 28 – це учні початкової школи №11 (подавали заяви 59), 8 - зі школи №1, 6 – зі школи №2, 5 – зі школи №7, 4 – зі школи №6, 2 – зі школи №9 та 1 – зі школи №4. Нема зарахованих зі шкіл №№3, 5 та 10, але й заяв від них було по одній-дві. Разом з тим пройшли до гімназії двоє учнів зі шкіл району – зі Збори та Вістови. Загалом з району було подано 5 заяв. Троє учнів, які одержали високі результати на конкурсних випробуваннях, але не увійшли до списку за прохідним рейтингом, зараховані до резерву.
Лідія Остапівна також повідомила, що після іспитів засідала приймальна комісія, яка відзначила, що частина завдань була доступна для школярів, але частина для окремих виявилася заскладною. Проте дехто з дітей зміг зробити складні завдання, а прості – ні. Відповідно члени комісії подали свої пропозиції щодо процедури проведення вступних іспитів та складання завдань на наступний рік.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: