Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська райрада нарешті дала дозвіл на оформлення права власності на майновий комплекс Калуської ЦРЛ

Переглядів: 938

Сьогодні, 13 лютого, питання про оформлення права власності на майновий комплекс Калуської ЦРЛ винесли на розгляд сесії Калуської районної ради вже втретє, оскільки два попередні рази депутати рішення не підтримали. Третя спроба виявилася вдалою. Рішення вдалося прийняти.

Йшлося про дозвіл на реєстрацію майнового комплексу Калуської ЦРЛ на праві спільної сумісної власності громад Калуського району та Калуської об’єднаної територіальної громади.

Додамо, що наразі Калуська ЦРЛ по документах належала району. Проте фінансову підтримку закладу з 2009 року надавало виключно місто. Саме за кошти міського бюджету здійснювався ремонт приміщень та закуповувалося обладнання. А оскільки до міста приєднуються ще й села району, то цілком логічно, щоб майновий комплекс був у спільній сумісній власності.

Питання реєстрації майнового права постало ще й через те, що Калуській ЦРЛ необхідно підписати договір із  Національною службою здоров’я, щоб з 1 квітня отримувати необхідне фінансування. А допоки не вирішене питання майнового права на комплекс та оформлення земельної ділянки, заявку на укладення договору до НСЗУ подати не можна.

На сесії голова районної ради Віктор Гільтайчук повідомив, що з цього питання з міським головою велися перемовини і було досягнуто компромісу щодо спільної сумісної власності на майно і земельну ділянку. Окрім того, місто взяло на себе зобов’язання не брати благодійних внесків із жителів району, які лікуватимуться у стаціонарі Калуської ЦРЛ, та погодилося зрівняти вартість обстеження на МРТ і КТ для мешканців міста і району.

Відповідні домовленості на сесії райради підтвердила і заступник міського голови Наталія Табачук.

Врешті запропонований проєкт пітримали всі 27 присутніх на сесії депутатів.

Аналогічне рішення сьогодні на позачерговій сесії мають прийняти і депутати Калуської міської ради.

Схожі матеріали за тегами: Калуська райрада ЦРЛ майно право власності

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: