Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська РДА провела дітей з Очакова, які святкували Різдво у Калуському районі (ФОТО)

Переглядів: 596

Вчора, 9 січня, працівники  палацу культури «Мінерал»  організували прощальний культурно-мистецький захід для дітей з Очакова, які святкували Різдво у Калуському районі.

Перебуванням дітей на Калущині опікувалася  райдержадміністрація. Щоб провести дітей додому в палац культури «Мінерал» прибули заступники голови Калуської райдержадміністрації Ярослава Гасяк і Роман Гавриляк, депутат обласної ради Назарій Кизимишин, начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я та молодіжної політики  райдержадміністрації  Оксана Савчук, керівник патронатної служби райдержадміністрації Наталія Вібла, представники територіальних громад району, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської РДА.

З 4  до 9 січня 57 дітей  військовослужбовців підшефної військової частини  Військово-морських сил ЗС України А2637, яка дислокується в Очакові Миколаївської області  мали можливість відпочивати на території Калуського району. Разом з дітьми перебували також 9 військовослужбовців військової частини. 

Заступник командира підшефної військової частини А 2637, капітан ІІ рангу Василь Іллєв подякував голові Калуської районної державної адміністрації Жанні Табанець  та усім причетним до організації відпочинку дітей за теплий прийом та добре організоване дозвілля, а також зазначив, що  перебування дітей з півдня України під час Різдва на заході країни сприятиме культурному об’єднанню молодого покоління, відродженню  духовності та зміцнить національну єдність.

Впродовж різдвяних свят діти гостювали в сімʼях жителів району у Калуській, Верхнянській, Вигодській, Витвицькій, Дубівській, Новицькій та  Спаській територіальних громадах. В родинах діти зустріли святвечір та  відчули його атмосферу, скуштували кутю та інші страви. На Різдво відвідали святкові літургії, колядували зі своїми новими друзями та вивчали обряди, прославляли новонародженого Христа, взяли участь у різних культурно-мистецьких заходах. В територіальних громадах підготували для дітей  цікаві екскурсії та прогулянки. Юні гості відвідали басейн в Калуші, подорожували Карпатським трамваєм у Вигодській територіальній громаді та насолоджувалися гірськими пейзажами.   

Діти гарно провели час, мали змогу почерпнути дух різдвяних традицій і повернуться додому з приємними спогадами, новими враженнями. Назавжди в їх пам’яті залишаться теплі спогади про Різдвяні свята на Калущині.

Додамо, що у Калуському районі є доброю традицією на Різдвяні свята приймати гостей з південних та східних областей України. Цьогорічний приїзд дітей відбувся під егідою голови Калуської райдержадміністрації  Жанни Табанець, за сприяння депутата обласної ради Назарія Кизимишина, секретаря міської ради Віктора Гільтайчука, депутатів міської ради Віктора Бербеця, Дмитра Вальнюка, Оксани Савчук і Богдани Галайди.

Схожі матеріали за тегами: Калуський район Різдво діти Очаків

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: