Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська школа №2 стала ліцеєм

Переглядів: 4095

Відповідні зміни в галузі освіти прийняли на останній сесії Калуської міської ради.

Депутати Калуської міськради, проголосували за нову редакцію Статутів закладів загальної середньої освіти Калуша. Як повідомляє «Нафтохімік-Калуш», відбувається переформатування мережі закладів освіти згідно з вимогами чинного законодавства.

З 2017-го року діє новий закон України «Про освіту». В зв’язку з чим змінилося не лише багато термінів, а й відбулися зміни в структурі закладів освіти. За словами заступника начальника управління освіти Калуської міської ради Лесі Кобзан. Спецшколи та школи І ступеня, відповідно до освітньої реформи повинні переформатувати. На переформатування закладів держава відводить п’ять років, але в Калуші починають вже

У навчальному процесі Калуської ЗОШ І ступеня №11 нічого не змінюється. У цього закладу освіту тепер просто буде назва початкова школа №11 . Теж саме стосується і НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей». Тут і надалі поглиблено вивчатимуть такі предмети, як біологія, хімія та математика, але заклад називатиметься ліцей №10.

А от щодо Калуської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням англійської мови, то тут, окрім назви, відбувається й зміна принципу зарахування учнів у перший клас. Ліцей №2 буде працювати у режимі звичайної школи, без конкурсу і в першу чергу забезпечуватиме місця для дітей з мікрорайону обслуговування. А з 2 класу в цьому закладі освіти, як і раніше, буде поглиблене вивчення однієї з іноземних мов.

Також на сесії міськради депутати виділили кошти на двомісячну зарплату для шести працівників комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Калуської міської ради».

Нагадаємо, що спеціалісти Інклюзивно-ресурсного центру мають давати рекомендації щодо форм навчання дітей із особливими освітніми потребами і здійснюватиме нагляд за навчальним процесом цих дітей.

Фото з сайту: Калуська СШ № 2

Схожі матеріали за тегами: школа №2 ліцей освітня реформа

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: