Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуські важкоатлети здобули золото і срібло на чемпіонаті області (ФОТО)

Переглядів: 984

16 лютого в Коломиї відбувся черговий чемпіонат Івано-Франківської області з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. Вдало виступила на ньому команда Калуша, яка в загальнокомандному заліку посіла друге місце, поступившись тільки господарям помосту. Трете та четверте місця відповідно вибороли команди Галича та Івано-Франківська.

Варто відзначити те, що тренеру-викладачу ДЮСШ «Сокіл» Ігорю Стечаку вдалося згуртувати навколо себе три покоління важкоатлетів. Зокрема, на цих змаганнях в Коломиї  наймолодшою в калуській команді була 10-річна Аня Гац. Дівчинка зовсім недавно, приблизно чотири місяці тому, прийшла до залу важкої атлетики, але за такий короткий термін непогано засвоїла техніку виконання важкоатлетичних вправ. На чемпіонаті області вона, маючи особисту вагу 31 кг, зуміла у ривку підкорити 25-кілограмову штангу, а у поштовху підняти вагу 32 кг, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

Ігор Стечак неохоче, щоб не наврочити, називає Аню маленьким самородком, який потребує кропіткої, терпеливої й професійної роботи з його боку, бо бачить в дівчинці особливі задатки до важкої атлетики. Але тренерові цього не позичати, адже за плечима Ігоря Григоровича понад 15 підготовлених майстрів спорту та майстрів спорту міжнародного класу, в тому числі два майстри та майстер спорту міжнародного класу серед жінок.

А в Коломиї на чемпіонаті області фаворитом змагань був молодий перспективний 17-річний калушанин, кадидат у майстри спорту України Володимир Щавінський. І він не розчарував свого тренера. Виступаючи у ваговій категорії до 81 кг, Володимир впевнено здобув чемпіонський титул, набравши в сумі двоборства 260 кг (ривок – 120 кг, поштовх – 140 кг) та виконавши норматив майстра спорту України. Уже 26 лютого він у складі команди Івано-Франківської області братиме участь у Кубку України з важкої атлетики, який проходитиме Чернігові.

Найстаршим же як в команді Калуша, так і серед усіх учасників чемпіонату області був 57-річний провідний фахівець відділу безпеки та режиму ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Іван Дзуль. Призер ветеранських чемпіонатів світу та Європи, чемпіон України виступав у ваговій категорії до 73 кг і в безкомпромісній боротьбі за нагороди з явно молодшими спортсменами виборов друге місце з результатом у сумі двоборства 181 кг.

Уже через місяць Іван Дзуль братиме участь у VIII Всеукраїнських іграх з важкої атлетики серед ветеранів, що проводитимуться 15-17 березня в Дніпрі. Тож хочеться побажати йому якнайуспішнішого виступу на змаганнях такого високого рівня.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: