Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуських підлітків ознайомили з проблемою ВІЛ-інфекції і СНІД (ФОТО)

Переглядів: 1510

Нещодавно в Калуському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відбувся захід для підлітків «Профілактика ризикованої поведінки та поширення ВІЛ-інфекції серед неповнолітніх».

Лікар-інфекціоніст кабінету «Довіра», який працює в Калуській районній лікарні, Сніжана Сенишин розповіла підліткам в чому різниця між ВІЛ та СНІД, якими шляхами передається ВІЛ, про важливість проходження тесту на ВІЛ, який можна зробити анонімно в кабінеті «Довіра» або звернувшись до свого сімейного лікаря.

Також лікар зупинилася на важливості розуміння та підтримці людей, які ВІЛ-інфіковані, а таких на терені Калущини зареєстровано 204 особи, серед них 4 дітей. Сніжана Сенишин наголосила, що ВІЛ не передається через сльози, дотики, слину, піт або сечу, ви не можете заразитися, обіймаючись з ВІЛ-позитивною людиною чи тиснучи їй руку, якщо сидите чи стоїте поряд і дихаєте одним повітрям, при звичайних поцілунках, через столові прибори, якщо будете їсти їжу, яку приготувала ВІЛ-інфікована людина, через побутові предмети: сидіння унітазу, телефон, дверну ручку, гантелі у спортклубі тощо.

Фахівець із соціальної роботи Василина Кашівська  розповіла присутнім про профілактичну роботу консультативного пункту Центру в жіночій консультації із вагітними жінками. Вона кцентувала увагу дівчат, майбутніх матерів, на важливості ведення здорового способу життя та відповідального ставлення до ранніх статевих стосунків з метою збереження репродуктивного здоров’я, бо лише свідомий підхід до материнства здатний забезпечити в подальшому народження здорових дітей.

Додамо, що за статистикою за 9 місяців 2019 року в Україні зареєстровано 13 000 нових випадків ВІЛ-інфекції, більш ніж 6000 випадків СНІДу та майже 2,5 тисячі смертей, зумовлених СНІДом. Таким чином, щодня реєструється 48,5 випадка захворювання на ВІЛ.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш підлітки ВІЛ СНІД інформація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: