Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський «КУМ» зірвав овації на фестивалі у Словаччині

Переглядів: 1299

Знаний далеко за межами Калушини народний гумористичний театр «КУМ» часто запрошують на фестивалі і конкурси організатори міжнародних заходів у сусідні країни Європи. У словацьких містечках Тополі, Рунині, Пихні 27-31 липня відбувся фестиваль культури русинів-українців Словацької Республіки. Учасниками цього фестивалю з Прикарпаття стали соліст Івано-Франківської філармонії імені Іри Маланій Василь Михайлович та гумористичний театр «КУМ» Калуського РБК.

Учасників та численних глядачів фестивалю привітав сільський голова Пихні Міхал Шестак. Про орієнтири творчої співпраці прикордонних областей Словаччини і України вели мову Почесний голова союзу русинів-українців Словацької Республіки Іван Лаба, голова Гуменської регіональної ради Міхал Іванцо, інформують "Вісті Калущини".

У цікавому різножанровому концерті взяли участь колективи та окремі виконавці зі Словаччини, а також гості з України, Болгарії та інших країн.

«Словацька громада дістала справжнє задоволення від виступу театру «КУМ» і Василя Михайловича, — сказав  один з організаторів фольклорного фестивалю Міхал Іванцо. — Чекаємо їх на наступних  фестивалях у Словаччині».

Кожен виступ театру «КУМ» супроводжувався бурхливими оваціями і схвальними відгуками глядачів.

 

Схожі матеріали за тегами: КУМ фестиваль Словаччина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: