Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський суд оштрафував посадовця міськради за неповне надання інформації на запит

Переглядів: 696

Калуський міськрайонний суд 8 лютого 2021 року виніс постанову щодо посадової особи, яка допустила несвоєчасне та неповне надання інформації на інформаційний запит.

Так, 18.12.2020 року мешканець Калуша звернувся із запитом до міської ради, в якому просив надати копії документів.

Про це інформує пресслужба Калуського міськрайонного суду.

Міською радою надано запитувачу безкоштовно 13 аркушів із запитуваною інформацією, щодо решти запитуваної інформації повідомлено про необхідність відшкодування фактичних витрат на друк документів в розмірі, відповідно до рішення виконавчого комітету Калуської міської ради від 26.03.2019 №16.

Проте розпорядник інформації не надав копію зазначеного рішення для розрахунку розміру плати за копіювання або друк, не зазначив про кількість аркушів, за які потрібно оплатити, а також про спосіб сплати фактичних витрат за копіювання та/або друк запитуваної інформації.

Таким чином запитувана інформація була надана розпорядником не в повному обсязі, що є порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації». Також встановлено, що відповідь на інформаційний запит калушанину була надана несвоєчасно.

Дослідивши матеріали справи суддя встановив, що в діях особи є склад правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 212-3 КУпАП, оскільки він всупереч вимогам пункту 5,6 частини 1 статті 24 Закону України «Про доступ до публічної інформації», будучи посадовою особою, в силу своїх посадових обов’язків допустив несвоєчасне та неповне надання інформації на інформаційний запит.

Тож посадовця визнали винуватим та притягнули до адміністративної відповідальності і призначили стягнення у виді штрафу в розмірі 425 гривень.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд посадовець міськради штраф

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: