Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський суд уперше виніс вердикт за скоєння крадіжки в умовах воєнного стану

Переглядів: 296

Згідно з обвинувальним актом, юнак, працюючи фахівцем – приймальником відділення пошти, таємно викрав із складського приміщення відділення 80 вентиляторів загальною вартістю 17 798,80 гривень, які належали фізичній особі-підприємцю.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Суду пояснив, що він дійсно вчинив дану крадіжку  з обставин, вказаних в обвинувальному висновку, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Калуський міськрайонний суд.

Потерпілий у судове засідання подав заяву, в якій вказав, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має, на суворому покаранні не настоює та просить розглядати справу у його відсутності.

Оскільки обвинувачений повністю визнав вину, суд прийшов до висновку про недоцільність дослідження доказів щодо обставин скоєння обвинуваченим кримінального правопорушення,  обмежившись допитом обвинуваченого та дослідженням характеризуючих матеріалів.

При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винуватого, обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Суд  встановив, що юнак раніше не судимий, на обліках у наркологічному диспансері та в психіатра не перебуває, в той же час вчинив тяжкий злочин, за місцем проживання характеризується позитивно, ніде не працює, відсутність тяжких наслідків унаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Таким чином, суд прийшов до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, а тому його слід визнати винним та призначити покарання у вигляді позбавлення волі терміном 5 років та звільнити від відбування покарання з випробуванням та встановити йому іспитовий строк 3 роки.

Довідково: згідно зі ст. 185 ч.4 Кримінального кодексу України крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, – карається позбавленням волі від п’яти до восьми років.

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: