Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський письменник Юрко Іздрик отримав високу польську відзнаку

Переглядів: 1086

Так, рішенням президент Республіки Польща Броніслав Коморовський нагородив Срібним Хрестом Заслуги відомого українського письменника, поета та перекладача калушанина Юрія Іздрика. Нагороду літераторові «за заслуги в розвитку польсько-української культурної співпраці, а також за заслуги в популяризації польської культури в Україні» вручив консул Речі Посполитої Марчін Жєнєвіч, пише «Галицький кореспондент» .
Нагадаємо, що Юрко Іздрик – концептуаліст та представник українського постмодернізму, засновник та редактор культового журналу «Четвер», один із творців «станіславського феномена», автор численних книг, а також музичних і візуальних проектів.
Більшість творів Іздрика перекладені серед інших і польською мовою, а для українських читачів літератор переклав з польської Станіслава Лема, Анджея Сосновського, Рафала Шозду, Чеслава Мілоша та інших.
До речі, отримавши польський Срібний Хрест Заслуги, Іздрик написав у соцмережі: «Польща, любов моя, дала орден за любов до неї, сказавши, що за заслуги».

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: