Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Керівництво ДСНС області назвало ймовірну причину пожежі на «КАРПАТНАФТОХІМі»

Переглядів: 1263

13 січня в управлінні ДСНС Івано-Франківської області повідомили обставини пожежі в цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва етилену та поліетилену ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» у Калуші.

Виконувач обов'язки начальника управління Ігор Оксентюк розповів, що на 10.44 13 січня пожежу вдалося погасити, пише «Фіртка».

«Горіння не спостерігається. Загасили о 10:44», - наголосив головний рятувальник області.

До гасіння пожежі було залучено 20 одиниць техніки та 110 чоловікособового складу пожежно-рятувальних підрозділів УДСНС в області.

"Через три хвилини після повідомлення підрозділ був на місці пожежі. Одразу залучились на насіння пожежі та охолодження об'єктів. Слід зазначити, що цей об'єкт у нас є на особливому виклику, це означає, що за першим повідомленням виїжджаємо на виклик", - розповів Оксентюк.

В першу чергу рятувальники перекрили доступ газів та сумішей на пошкоджені системи, щоб уникнути вибухів.

"Паралельно проводилось гасіння. Ні в якому разі не можна було збивати факельне горіння", - говорить очільник обласного УДСНС.

Наразі в управлінні можуть назвати ймовірні причини пожежі. Там наголошують, що за період, поки об'єкт не обслуговувався, відбулась корозія металевих конструкцій.

«Попередньо  загорання сталося внаслідок розгерметизації трубопроводу. Ймовірно, джерелом запалювання могла стати іскра, яка вийшла внаслідок пошкодження конструкцій», - розповів Оксентюк.

Причина виникнення пожежі встановлюється. У відомстві пояснили - горів перолізний газ від нафтопродуктів.

Надзвичайники не виключають людський фактор. Також додають, що установка не була оснащена автоматизованою системою оповіщення пожежогасіння.

Щодо відсутності автоматичної системи оповіщення на об'єкті, за словами Оксентюка, при попередній перевірці в грудні 2018 року був винесений припис. Проте він не був виконаний.

Міський голова Калуша скоординував усі сили та структури. Зараз у місті засідала комісія ТПС.

Потерпілих на масштабній пожежі заводу в Калуші немає.

Схожі матеріали за тегами: Калуш пожежа КАРПАТНАФТОХІМ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: