Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Хто винен: у ставку поблизу с. Вилки гине риба

Переглядів: 1195

Місцеві жителі бють на сполох. Вивченням проблеми зайнялися районні спеціалісти.

Відповідно до звернення керівництва Верхнянської ОТГ та місцевих жителів по факту загибелі риби у ставку поблизу с. Вилки, 11 вересня тут побувала комісія  в складі головного спеціаліста з питань цивільного захисту, екології та природних ресурсів Калуської райдержадміністрації , заступника начальника Калуського МРВ У ДСНС в області, в. о. начальника Управління держпродспоживслужби в Калуському районі, заступника голови Верхнянської ОТГ, головного спеціаліста сектору с/г та землеустрою Верхнянської ОТГ, повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Фахівці провели обстеження водойми поблизу свинокомплексу ТзОВ «Даноша» в районі с. Вилки, яке входить до Верхнянської ОТГ. Під час обстеження було виявлено близько 20 загиблих рибин. Візуально відмічено, що загибель сталась більше доби назад (риба частково розклалася).

На місці також відібрали проби води з декількох точок для лабораторних досліджень. При експрес-дослідженні у даних пробах виявили низький рівень кисню, що, ймовірно, могло стати причиною загибелі риби. Однак не виключається можливість браконьєрства - застосування електровудки.

Фото: Чернівецький Промінь

Схожі матеріали за тегами: вилки риба загибель

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: