Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кошти на ремонт Об’їзної влада Калуша «вибиватиме» в Києві

Переглядів: 1121

Про це повідомив міський голова Ігор Матвійчук на засіданні Ради роботодавців Калуша, яке відбулося 20 червня у залі засідань міськвиконкому.

Голова Ради роботодавців Андрій Найда порушив питання ремонту доріг до підприємств. Він акцентував, що дороги і до олефінового заводу, і до «Карпатнафтохіму» в критичному стані, але вирішити, хто ж саме їх має ремонтувати, ніяк не можуть.

Заступник начальника УЖКГ Калуської міськради Тарас Фіцак поінформував, що в цьому році у бюджеті міста на ремонт доріг передбачено 12 млн грн. Йдеться про поточні ремонти, на які вже використали 2 млн грн, а також капітальні ремонти міжквартальних проїздів та доріг у мікрорайонах міста. З виділених коштів хіба що можна буде частково відремонтувати вул. Промислову.

Щодо вул. Об’їзної, то посадовець зазначив, що тут треба ремонтувати 5 км шляху. Вартість ремонту, відповідно до розробленого проекту, становить близько 42 млн грн.

Ігор Матвійчук додав, що цю дорогу вже пробували ремонтувати спільно з підприємцями і підприємствами, але досвід був негативний. Одні виконали свої зобов’язання, інші – ні. Наразі місто передбачило на ремонт Об’їзної 10% співфінансування, але  область вкотре проігнорувала потреби Калуша і не виділила ні копійки.

Нас не бачать і не чують, хіба що раптом дали якісь кошти на смітники і зелені насадження. Ось і вся допомога від області, - резюмував міський голова.

Тому влада міста вирішила звертатися безпосередньо в комісію при міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, яка розподіляє субвенцію.

Василь Фіцак з цього приводу також запропонував створити робочу групу, яка б виїхала на місця, конкретно подивилася, що потрібно ремонтувати, і прикинула кошторис.

Додамо, що Рада роботодавців Калуша була створена у березні цього року з ініціативи обласного Центру зайнятості. Головним її завданням є покращення інвестиційного клімату в місті, зменшення відтоку кадрів та відсотка безробітних.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш дороги ремонт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: