Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ковід відступив. Жителів громади запрошують на профілактичні медичні огляди

Переглядів: 451

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у Калуській територіальній громаді покращилась.

Про це 18 лютого на оперативній нараді у міського голови повідомили керівники медичних закладів, інформує «Калуш ФМ».

Так, на ранок 18  лютого у стаціонарі Калуської ЦРЛ перебувало 82 хворих на ковід. Тому постало питання про згортання ще одного ковідного відділення.

«Ми переводим в нормальний режим роботи нейрохірургічне відділення», – зазначив генеральний директор ЦРЛ Іван Красійчук.

Киснем і медикаментами лікарня забезпечена. Також отримав заклад кошти від НСЗУ і виплатив заробітну плату за січень та аванс за лютий.

У Калуській міській лікарні, за словами керівника Миколи Гудима, 52 ковідних хворих. Киснем і всім необхідним вони забезпечені. Виплатили 647 тис. грн заборгованості за січень і сьогодні працівники лікарні отримають аванс за лютий. Наразі від НСЗУ надійшло 2 млн 786 тис. грн, але це не повне фінансування по пакетах послуг.

Очікують в міській лікарні під кінець місяця поставку рентгенапарата на три робочих місця за 2,5 млн грн, тому готують приміщення для його встановлення.

Як поінформував заступник головного лікаря Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тарас Бандура, за останній тиждень в центрі проведено 195 ПЛР-тестів, з них 110 – позитивні, дітям зроблено 12 ПЛР-тестів, позитивних – 7. Також провели 215 тестувань швидкими тестами, з яких 59 виявилися позитивними.

Медики закладу відмічають значну динаміка у зниженні захворюваності на ковід.

Розпочали також ремонти сходових кліток у дитячій поліклініці на вул. Будівельників, 3. Це буде завершенням ремонтів у цій установі.

Тарас Бандура також відзначив, що повноцінно проходить забір біоматеріалів на аналізи в амбулаторіях у Кропивнику і Студінці. Процес відлагоджений, тому це будуть впроваджувати в інших амбулаторіях.

Враховуючи те, що ковід пішов на спад, заступник головного лікаря міського центру ПМСД запросив жителів ТГ проходити профілактичні медичні огляди, бо на фоні ковіду різко зростає онкозахворюваність і серцево-судинні недуги. Це також є наслідком відміни профілактичних оглядів, особливо у великих підприємствах.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ТГ ковід медичні огляди

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: