Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Лист Андрея Шептицького і фрагмент «Золотого тризуба». У Калуші презентували матеріали відновлення української державності 1941 р.(ФОТО)

Переглядів: 935

5 липня у Центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка пройшла презентація матеріалів на тему «Акт відновлення української державності 1941 р.».

Організували захід працівники Меморіального музею «Калуська в’язниця» – старший науковий співробітник Богдан Яневич та науковий співробітник Олег Відливаний, повідомляє музейно-виставковий центр.

Вони презентували документи, які стосуються періоду від початку Другої світової війни і аж до кінця липня 1941 р. Дані матеріали стосуються як історії України в цілому, так і Калущини зокрема.

Серед документів – примірник «плану Барбаросса», безпосередньо сам акт відновлення незалежності України, лист Андрея Шептицького до вірних, у якому він підтримав бажання відновити незалежність України, фрагмент калуської газети «Золотий тризуб», біографічна довідка про Богдана Бандеру, документи з радянської хроніки та власні напрацювання працівників музею на цю тему та інше.

Додамо, що у подальшому ці документи та матеріали будуть показані у експозиції самого музею.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: